DUBLIN V PLAMEŇOCH! Imigrant zaútočil nožom na deti (VIDEO+FOTO)
25 | 11 | 2023 I Diana Zaťková

V Dubline v Írsku prepukli vo štvrtok neskoro večer nepokoje! Írski občania prevzali kontrolu nad centrom mesta po masovom útoku imigranta nožom na deti. Prisťahovalec je obvinený z toho, že v blízkosti školy porezal päť osôb – tri z nich sú malé deti, vrátane ročného dievčatka, informuje americký Breitbart.

Podľa správ polícia potvrdila, že podozrivý je imigrant, ktorý žije v krajine viac ako dve desaťročia. Polícia nevylúčila možnú teroristickú súvislosť s útokom.

Počas útoku podozrivý dobodal päť osôb – jednu ženu, jedného muža a tri malé deti – predtým, ako sa niekoľko miestnych obyvateľov pokúsilo zasiahnuť. Podozrivý je údajne hospitalizovaný v dublinskej nemocnici Mater, kde sa aj obete liečia z vážnych zranení.

Po rozšírení správy o útoku vyšli írski občania do ulíc, začali rabovať obchody, prepadli políciu a podpálili viacero vozidiel na dublinskom O'Connell Bridge. Nakoniec výtržníci ovládli centrum mesta.

Výtržníci podpálili aj mestský električkový systém, ukazujú zábery:

Vo štvrtok v centre Dublinu utrpelo zranenia päť ľudí, z toho dve osoby vážne. Polícia to opísala ako "vážny incident verejného poriadku". Muža zatkli na Parnell Street v Dubline. Medzi piatimi zranenými sú tri malé deti, pričom jedno z týchto detí a dospelá žena sú údajne vo vážnom stave.

The  Irish Independent opísal „miesto teroru“, keď chodci v panike pred útokom utekali, a uvádza, že zranený bol aj muž podozrivý z incidentu. Svedok uviedol, že k útoku došlo v blízkosti školy a že: „Deti boli vonku na prechádzke. Zrazu jedno z nich spadlo na zem, potom ďalšie, a potom ďalšie spadol na zem... Potom začal utekať tento chlapík.

Okoloidúci pomohli zraziť podozrivého útočníka na zem a „skočili na neho“. Iní museli zasiahnuť, aby zabránili napadnutiu podozrivého, hovorilo sa.

 

Gript uvádza, že írsky minister spravodlivosti ubezpečil, že polícia sleduje „určitú“ líniu vyšetrovania a v súvislosti s útokmi nehľadá žiadne ďalšie osoby. Dodal: „Moje myšlienky sú teraz s nevinnými deťmi a ženou, ktoré boli napadnuté, ich rodinami a tými, ktorí sa o ne v tomto čase starajú."

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

PANIKA V BRUSELI! Orbán sa vyhráža vetovaním peňazí pre Ukrajinu!
Žiada zmenu vojnovej stratégie! Maďarský premiér Viktor Orbán napísal list do Bruselu, v ktorom upozornil, že využije svoje právo veta na zablokovanie financovania EÚ pre Ukrajinu a prístupový proces na prijatie krajiny do bloku. Požaduje „zásadnú... Čítať ďalej
25 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik