POZOR na FALOŠNÉ stoeurovky! Buďte pred sviatkami opatrní
21 | 11 | 2023 I Diana Zaťková

V Trenčíne sa po novom objavil nový kriminálny trend. Na trhu sa objavili falošné stoeurové bankovky. Páchatelia nimi chceli platiť v rôznych obchodoch a službách, pričom jedného z nich podľa najnovších informácií už polícia zadržala.

 

Falošné bankovky sú podľa informácií tvnoviny.sk na nerozoznanie. S pravými sú takmer úplne identické až na to, že im chýbajú všetky bezpečnostné prvky. Medzi prvými si to všimli trenčianski taxikári, ktorí s takouto nelegálnou platbou mali niekoľko skúseností. Osoby, ktoré chceli platiť falošnými peniazmi však nepoznali.

Páchatelia sa falošnými peniazmi pokúsili platiť aj na Mierovom námestí. Podnikateľka Dominika Bánesová však na nepravosť bankovky hneď prišla a nelegálnu stoeurovku ohlásila na polícii.

„Mal záujem kúpiť si elektronické cigarety. Ja som hneď zistila, že je bankovka falošná. On ju chcel naspäť, ale ja som mu povedala, že to takt nefinguje a nakoľko pácha trestný čin, ja musím bankovku zadržať a privolať políciu,“ opísala portálu tvnoviny.sk majiteľka stánkov Dominika Bánesová. Podozrivý znervóznel a odišiel.

Falošnú 100-ku išla majiteľka prevádzok v pondelok odovzdať na políciu. Nestretla sa s tým prvýkrát. Podľa najnovších informácií mala už polícia v tejto súvislosti zadržať jednu osobu.

SAMOVRAŽDA v škole? Čo sa stalo, desivé DETAILY z triedy
Pondelok sa na základnej škole v Parchovanoch (okres Trebišov) niesol vo veľmi smutnom a tragickom duchu. O život tam prišiel 15-ročný deviatak Roman, ktorý spadol zo strechy školy. Podľa dostupných informácií sa rozhodol spáchať... Čítať ďalej
21 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik