NATO je pokojné. Rusko nie je hrozba!
22 | 11 | 2023 I Milan Laca

NATO diskutovalo o hrozbe zo strany Ruska.

Stoltenberg povedal, že NATO nevidí vojenskú hrozbu zo strany Ruska.
Sme pokojní

NATO nevidí vojenskú hrozbu pre krajiny bloku zo strany Ruska. Počas návštevy Severného Macedónska to vyhlásil generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Jens Stoltenberg, informuje agentúra TASS . "Nevidíme žiadnu bezprostrednú vojenskú hrozbu zo strany Ruska spojencom NATO alebo regiónu," povedal generálny tajomník.

Kyjev: TOTÁLNA MOBILIZÁCIA SA BLÍŽI!
Na Ukrajine potvrdili plány na totálnu mobilizáciu obyvateľstva. Generál Krivonos potvrdil plány Ukrajiny na úplnú mobilizáciu obyvateľstva. Už to pripravujú Bývalý zástupca veliteľa Síl pre špeciálne operácie ukrajinských ozbrojených síl... Čítať ďalej
21 | 11 | 2023 | Milan Laca

Ale nespíme!

Stoltenberg zároveň zdôraznil, že NATO zostáva ostražité. Aliancia tiež, podľa neho, posilnila svoju vojenskú prítomnosť vo východnej Európe na pozadí konfliktu na Ukrajine.

Američania súlasia

Bývalý poradca šéfa Pentagonu, plukovník Douglas McGregor, tiež povedal, že Rusko nepredstavuje hrozbu pre východnú Európu, takže rozmiestnenie nových síl NATO v regióne nedáva zmysel.

Načo sú teda manévre?

V septembri ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov označil cvičenia Spojených štátov  a ich európskych spojencov v NATO za bezprecedentné, pričom testovali scenáre použitia jadrových zbraní na ruskom území. Šéf vojenského výboru aliancie admirál Rob Bauer už skôr ubezpečil, že NATO nezaútočí na Rusko a preto preň nepredstavuje hrozbu. Zdôraznil, že ruská strana si to uvedomuje.

Zelenskyj ŠOKUJE: Rusi sa ma snažia ODSTRÁNIŤ! Termín pre Kremeľ je DO KONCA ROKA
Rusi využijú všetky nástroje, ktoré majú, aby sa ma zbavili! Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj povedal, že vie o najnovšom pláne Ruska odstaviť ho od moci do konca roka, informuje POLITICO. Neúspešné atentáty Zelenskyj povedal pre Sun v... Čítať ďalej
21 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!