Kyjev: TOTÁLNA MOBILIZÁCIA SA BLÍŽI!
21 | 11 | 2023 I Milan Laca

Na Ukrajine potvrdili  plány na totálnu mobilizáciu obyvateľstva.

Generál Krivonos potvrdil plány Ukrajiny na úplnú mobilizáciu obyvateľstva.

Už to pripravujú

Bývalý zástupca veliteľa Síl pre špeciálne operácie ukrajinských ozbrojených síl generál Sergej Krivonos potvrdil plány kyjevského režimu na uskutočnenie totálnej mobilizácie obyvateľstva na Ukrajine. Vláda, podľa neho, v súčasnosti pripravuje množstvo návrhov zákonov, ktoré pomôžu odviesť na front študentov, ako aj tých, ktorí v súčasnosti získavajú druhé, či tretie vysokoškolské vzdelanie. Kyjev mieni ich výhody zrušiť, pretože sa domnieva, že sa tak občania skrývajú pred mobilizáciou.

Treba mladých

„Dostali sme sa do bodu, keď, ak sme predtým o tom mlčali, či hovorili: ‚Nerob, nie, to nie je správne‘, tak  teraz sa ukazuje, že ľudia na fronte hovoria: ‚Potrebujeme mladých ľudí. Teraz táto situácia vyšla najavo“, vyhlásil generál.

Je to správne!

Podľa generála Krivonosa sú takéto zákony potrebné, ukrajinskú mládež naženú do zákopov. Verí, že front teraz netrpezlivo očakáva mladých regrútov, ktorí sú fyzicky zdraví, silní a dokážu nahradiť 50-ročných mobilizovaných, ktorí sú už z bojov vyčerpaní.

Zelenskyj ŠOKUJE: Rusi sa ma snažia ODSTRÁNIŤ! Termín pre Kremeľ je DO KONCA ROKA
Rusi využijú všetky nástroje, ktoré majú, aby sa ma zbavili! Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj povedal, že vie o najnovšom pláne Ruska odstaviť ho od moci do konca roka, informuje POLITICO. Neúspešné atentáty Zelenskyj povedal pre Sun v... Čítať ďalej
21 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Tvrdé opatrenia

Ukrajinská Najvyššia rada plánuje pripraviť manželov alebo manželky zdravotne postihnutých o odklad mobilizácie. Poslanci rozpracúvajú rôzne možnosti mobilizácie. Poslankyňa Najvyššej rady Ukrajiny z vládnucej politickej strany „Služobník ľudu“ Marjana Bezuglaja oznámila plány zbaviť niekoľko kategórií ukrajinských občanov práva získať odklad na mobilizáciu.

Ide najmä o odňatie odkladu z mobilizácie študentom, ktorí získavajú druhé alebo tretie vysokoškolské vzdelanie, ako aj príbuzným osôb so zdravotným postihnutím skupiny I a II., ktorí nie sú v prvom stupni príbuzenstva, ako aj manželom osôb so zdravotným postihnutím skupiny III.

Utekajú

Od začiatku mobilizácie opustilo Ukrajinu viac ako 20 tisíc občanov, ktorí dostali predvolanie na vojenskú službu. Okrem toho sa asi 21-tisíc ukrajinských mužov pokúsilo opustiť územie štátu, no na hraniciach ich zadržali bezpečnostné zložky. Okrem toho 14-tisíc z nich plánovalo prejsť ukrajinskú hranicu pešo alebo preplávať rieku.  Zvyšok zadržaných „utečencov“ použil na prekročenie hranice falošné doklady.

Ukrajina: Ľudia utekajú, hľadajú útočisko v Kyjeve!
"Silné údery." Masový exodus Ukrajincov z miest. Politico: pre chýbajúcu protivzdušnú obranu Ukrajinci hromadne utekajú z iných miest do Kyjeva. Prichádzajú tisíce Denník Politico napísal, že "v Kyjeve a jeho okolí je teraz takmer 600 tisíc... Čítať ďalej
21 | 11 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!