Hraničný priechod Vyšné Nemecké je ZABLOKOVANÝ!
21 | 11 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Hraničný priechod Vyšné Nemecké na východnom Slovensku v utorok popoludní zablokovala na protest dodávka s prívesom označená banermi s logom Únie autodopravcov Slovenska (UNAS). UNAS sa od toho dištancuje a tvrdí, že ide o aktivitu jednotlivca. Polícia pre TASR potvrdila, že situáciu monitoruje.

"Polícia situáciu monitoruje a je pripravená prijať adekvátne opatrenia. V týchto chvíľach dopravní policajti dohliadajú na priebeh konania ohlásenej udalosti, na dodržiavanie verejného poriadku a snažia sa zabezpečiť čo najplynulejší priebeh, aby sa kolóny a dopravné obmedzenia dotkli obyvateľov v čo najmenšej miere," uviedla pre TASR hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Ako UNAS informuje na sociálnej sieti, na základe medializovaných informácií z prostredia poľských protestov sa jej vedenie rozhodlo počkať na výsledok stredajších (22. 11.) rokovaní medzi Európskou komisiou (EK) a zástupcami ukrajinskej a poľskej vlády.

Stretnutie zástupcov poľských a ukrajinských dopravcov je naplánované na utorok. V prípade, že nedôjde k dohode a poľskí dopravcovia budú naďalej pokračovať v protestoch, tak sa UNAS k týmto protestom pripojí na území Slovenska. "Na čo by sme teraz blokovali, keď nevieme, čo sa dohodne," doplnil predseda únie Stanislav Skala s tým, že priechod napriek rozhodnutiu predsedníctva zablokoval jednej z jeho členov.

UNAS na hodinu zablokovala hraničný priechod vo štvrtok (16. 11.). Vyjadrila tým podporu poľským kolegom, ktorí už niekoľko dní protestujú proti liberalizácii pravidiel EÚ pre ukrajinských dopravcov. Slovenskí autodopravcovia hrozia, že ak EK situáciu nebude riešiť, hranicu s Ukrajinou zablokujú úplne. Žiadajú, aby Brusel zaviedol pre ukrajinské vozidlá povolenky na prepravy, pretože európske spoločnosti im nevedia konkurovať. Hraničný priechod Vyšné Nemecké - Užhorod čelí pre protestnú blokádu hraničných priechodov v Poľsku v uplynulých dňoch náporu kamiónovej dopravy.

LEN PRE SILNÉ ŽALÚDKY! Enviropolícia obvinila ženu za zanedbanie starostlivosti o 65 psov (FOTO)
Enviropolícia obvinila 51-ročnú ženu z Bratislavy, ktorá v prenajatom rodinnom dome v obci Kleňany vo Veľkokrtíšskom okrese zanedbala starostlivosť o 65 psov. Zároveň čelí obvineniu za šírenie nákazlivej choroby zvierat a rastlín. Informovala o tom... Čítať ďalej
21 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik