EXTRÉMNA zmena POČASIA! Na Slovensko PRÍDE definitívne ZIMA
21 | 11 | 2023 I Diana Zaťková

Milovníci zimy, tešte sa! Po premenlivom a nestálom počasí, kedy sa na Slovensku striedali chladnejšie dni s teplejšími, sa už počas tohto víkendu má na našom území definitívne ochladiť. A to rapídne! Podľa meteorológov môžeme dokonca očakávať prudké ochladenie.

 

Odborníci z imeteo.sk varovali Slovákov pred nadpriemerne teplým novembrom. Presnejšie jeho prvou polovicou. To sa aj potvrdilo a chladné počasie, typické pre november, začalo ukazovať rožky až na jeho konci. Tentoraz sa však musíme pripraviť na prichádzajúce dlhé chladné a mrazivé týždne.

SNEH zasype celú krajinu

„Do našej oblasti mieri také výrazné ochladenie, že teploty spadnú hlboko pod dlhodobý normál, bude mrznúť dokonca aj počas dňa a pridá sa aj sneženie, ktoré môže byť v niektorých regiónoch trvalé a výdatné,“ píšu meteorológovia.

Všetko by sa to malo začať v stredu ráno, kedy sa majú na celom našom území pohybovať maximálne teploty len do +5 °C. Na severe môže aj počas dňa cez deň mrznúť. Do piatku sa však teploty môžu opäť otepliť. Niekde majú dokonca šplhať až k +10 °C. Definitívne sa však má ochladiť v sobotu, na Katarínu, a to dokonca tak, že môžeme hovoriť o definitívnom nástupe zimného počasia.

Na TOTO sa pripravte

Od rána má na celom území mrznúť. Počas dňa zostane na severe mráz, no na juhu sa teploty dostanú až na +4 °C. V sobotu môžeme očakávať aj výrazné zrážky, ktoré vo väčšine častiach územia prinesú aj sneh. Pod 300 metrov bude pršať, čo zahŕňa aj naše nížiny, no nad 300 m n. m. treba už počítať so snežením.

V nedeľu už na takmer celom území treba počítať s celodenným mrazom. Mráz bude počas celého dňa odprevádzať aj sneh, ktorý bude najvýdatnejší na severe.

Hraničný priechod Vyšné Nemecké je ZABLOKOVANÝ!
Hraničný priechod Vyšné Nemecké na východnom Slovensku v utorok popoludní zablokovala na protest dodávka s prívesom označená banermi s logom Únie autodopravcov Slovenska (UNAS). UNAS sa od toho dištancuje a tvrdí, že ide o aktivitu jednotlivca.... Čítať ďalej
21 | 11 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik