Minister vnútra: Nežná revolúcia je kľúčovým momentom našich novodobých dejín
17 | 11 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Pri príležitosti dnešného výročia Nežnej revolúcie sa minister vnútra Matúš Šutaj Eštok spolu s prvou štátnou tajomníčkou rezortu Luciou Kurilovskou a ďalšími predstaviteľmi ministerstva zúčastnili v Bratislave na spomienkových podujatiach pripomínajúcich kľúčový moment, ktorý formoval dnešnú spoločnosť.

Vedenie ministerstva vnútra si pripomenulo Deň boja za slobodu a demokraciu a zároveň si uctili aj obete reštriktívneho režimu pri centrálnom pamätníku popraveným a umučením politickým väzňom komunizmu na cintoríne vo Vrakuni.

"Tento deň je aj po 34 rokoch kľúčovým momentom našich novodobých dejín, ktorý nám pripomína, aké potrebné je chrániť demokraciu a denne zabezpečovať rovnosť všetkých občanov pred zákonom. Štát sa už nikdy nesmie stať pre svojich občanov väzniteľom a hrozbou," uviedol minister vnútra Matúš Šutaj Eštok.

Následne sa minister vnútra a štátna tajomníčka MV SR zúčastnili na pietnej spomienke pri pamätníku Brány slobody pod hradom Devín, ktorý je venovaný pamiatke obetí usmrtených pri pokuse prekročiť Železnú oponu.

"Popri aktivite disidentov v 80. rokoch boli hlavnými hýbateľmi zmien mladí študenti. Ani v súčasnosti netreba zanedbávať ich význam a silu pri formovaní budúcnosti v slobodnej a demokratickej spoločnosti, ktorú pre nich a nás všetkých nenásilnou cestou vybojovali ich rodičia," pripomína 1. štátna tajomníčka Lucia Kurilovská.

Okrem vládnych predstaviteľov sa na spomienkových akciách zúčastnili aj veľvyslanci, čo podčiarkuje význam a vážnosť tejto historickej udalosti a spoločný záväzok k ucteniu hodnôt slobody a demokracie.

BOMBASTICKÉ titulky v médiách nezabrali! Ministerstvo vnútra reaguje na rozhodnutia súdu
Ministerstvo vnútra podáva odvolania voči rozhodnutiam súdov v prípadoch príslušníkov PZ postavených mimo služby. Ministerstvo vnútra podalo ako prvé odvolanie voči uzneseniu Mestského súdu Bratislava IV v prípade Branka Kišša. Trvá na tom, že v... Čítať ďalej
17 | 11 | 2023 | Tiana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik