Ľudia sú pobúrení! Petícia proti reklame Telekomu
16 | 11 | 2023 I Ivan Mihale

V petícii sa uvádza, že ak v kampani nedôjde k náprave, ľudia sú ochotní odstúpiť od zmluvy.

Tohtoročná vianočná kampaň Telekomu poriadne nahnevala väčšinu Slovákov. Dokonca sa spustila aj online petícia, ktorej cieľom je spornú reklamu zrušiť.

„My dolu podpísaní nesúhlasíme s vysielaním reklamy Telekom ktorá sa chcela niesť vo vianočnom duchu, ale nemá s ním nič spoločné. Nechceme v každom reklamnom breaku počúvať o spermiách a tesných slipoch. Pokiaľ nedôjde k náprave, odstupujeme od zmlúv so spoločnosťou Telekom,“ uvádza sa v texte.

V čase písania článku mala spomínaná petícia, takmer 14-tisíc podpisov. Zjavne homosexuálny jedinec pri sviatočnej návšteve nie je pripravený na tlak okolia, ktorý sa týka vzťahov. V reklame je viacero kontroverzných momentov, okrem iného aj, že „mama dáva lekcie, že tesné slipy ničia spermie“. Toto teda s Vianocami, ako kresťanským sviatkom, nemá naozaj nič spoločné.

Reklama sa aktuálne vysiela na mnohých trhoch, kde Telekom pôsobí. Napríklad v českej verzii a anglickej verzii sa mama chlapca pýta na vnúčatá a plodnosť.

Kontroverzná reklama

V petícii sa zapojení ľudia dokonca „vyhrážajú“ tým, že ak nepríde k náprave, odstúpia od zmluvy s Telekomom. Keby to skutočne urobili, nezostane im nič iné len zaplatiť zmluvnú pokutu, ak ide o viazanú službu.

Vyjadrenie Telekomu

Operátor v stanovisku pre Živé.sk uviedol, že registruje rôzne názory na jeho aktuálnu kampaň. Hovorí, že každý má právo na svoj názor, má však iný pohľad na vec. „Reakcie zákazníkov na vianočnú kampaň sú rôzne. Od negatívnych, dokonca vulgárnych, až po naozaj pozitívne a veľmi povzbudzujúce. Uvedomujeme si, že každý má právo na svoj názor, pokiaľ je vyjadrený slušne. Úcta k druhému a schopnosť slušne diskutovať je pre našu spoločnosť dôležitá. Rešpektujeme vznik tejto petície, aj keď máme na to odlišný pohľad,“odkázal Telekom.

Množstvo domácností si Markízu už viac NENALADÍ
Množstvo slovenských domácností zostane bez viacerých obľúbených televíznych staníc. Čo sa stalo? Markíza v utorok (7. novembra) poslala dvom telekomunikačným operátorom oznámenie o odstúpení od zmlúv o distribúcii programových služieb. Reč je o... Čítať ďalej
09 | 11 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik