Remišová zvoláva do ulíc kvôli slobode slova. Kde bola, keď sa vypínali weby? (VIDEO)
13 | 11 | 2023 I Eka Balaskova

Poslankyňa Veronika Remišová (OĽaNO/Za ľudí) svojich fanúšikov a voličov na Facebooku v statuse presviedča, že ešte sa nestalo, aby sa premiér krajiny otvorene vyhrážal, ako zatočí so slobodou médií a slobodou prejavu.

Remišová na svojej Facebookovej nástenke zverejnila status, kde kritizuje Roberta Fica za "obzvlášť odporné" útoky na médiá. Jediným Ficovým programom je podľa nej nenávisť, práve preto majú občania 17. novembra vyjsť do ulíc, aby dali vláde na vedomie, že si slobodu slova nedajú vziať. Otázne je, či tí občania už nie sú zastrašení vládou, v ktorej ona sama zastávala blokovanie webov.

Drzý Fico

„Ficove útoky na novinárov sú bezprecedentné!  Premiér vo svojich výstupoch nazýva novinárov „hlupákmi” alebo „živočíšnymi druhmi”, ktorí „vybľakujú”. 

Zvlášť odporný je jeho útok na televíziu Markíza. Namiesto normálnych faktov a informácii o tom, čo chce ako premiér pre Slovensko a jeho občanov urobiť, chrlí urážky a vyhrážky, ako zatočí s Markízou a ďalšími nepriateľskými médiami,“nepáči sa bývalej ministerke informatizácie, regionálneho rozvoja a investícii

Alternatíva na vzostupe, "mienkotvorcovia" zúria a Blaha? Ten sa baví
Podpredseda NR SR Ľuboš Blaha (Smer-SSD) sa teší – podľa prieskumu, ktorý si organizácia Transparency International Slovensko (TIS) objednala u agentúry Focus, Slováci dôverujú alternatívnym médiám viac, ako tým, ktoré sú označované za... Čítať ďalej
13 | 11 | 2023 | Eka Balašková

Nenávisť – Ficov program

„Už z tohto je zrejmé, že on nemá žiadny plán, ani program ako posunúť  Slovensko k lepšiemu, jeho jediný program sa volá NENÁVISŤ.  Nenávisť ku všetkým, ktorí si dovolia mať na jeho deštrukčné pôsobenie iný názor. Je otázka, či by normálne médiá na oplátku nemali ignorovať celú jeho bandu,“ píše na Facebooku Remišová, ktorá od svojho nástupu do poslaneckých lavíc napĺňa jediný bod programu – ten sa volá „Lebo Fico“.

Pozýva na námestia

Na záver svojho statusu Veronika Remišová upozorňuje, že nás čaká 17-ty november, kedy „im“ chce ukázať, že slobodu slova a demokraciu si nedáme vziať. Otázne je, či ľudia v tento dátum budú mať chuť ísť do ulíc. Keď tak urobili pred troma rokmi, ex minister obrany Naď im z obrazoviek nadával do dezolátov a opíc.

Nehovoriac o tom, že Veronika Remišová sa zastávala zákona, cez ktorý bez súdneho rozhodnutia NBÚ vypínal weby. To však nebolo všetko, v diskusii na ta3 v marci 2022 – pár dní po tom, ako boli z ničoho nič vypnuté štyri weby, sa Remišová zastávala regulácie aj virtuálneho priestoru.

Štubniak politikom: Nebojujte s nimi, vyhladujte ich! (VIDEO)
Nekomunikácia niektorých politikov so súkromnými médiami mnohým novinárom „nedá spávať“. Robertovi Kaliňákovi vyčítajú, že im na žiadne otázky neodpovedal, odkedy je vo funkcii, iní zostali stáť pred dverami miesta, kde sa konala tlačová beseda SNS... Čítať ďalej
13 | 11 | 2023 | Eka Balaskova

Stála pani Remišová „na barikádach“ aj vo februári 2022?

26. februára 2022 bol v Zbierke zákonov publikovaný zákon o niektorých opatreniach v súvislosti so situáciou na Ukrajine, ktorý v bode III mení aj zákon č. 69/2018 Z.z. o kybernetickej bezpečnosti. „Vďaka“ tomuto zákonu boli zablokované Hlavný denník, Hlavné správy, Armádny magazín a pôvodná stránka Infovojny, ktorá však svoju situáciu vyriešila veľmi rýchlo.

Táto zmena zákona umožňuje Národnému bezpečnostnému úradu (ďalej len NBÚ) rozhodnúť (buď z vlastnej iniciatívy, alebo na základe žiadosti oprávneného subjektu) „o blokovaní škodlivého obsahu alebo škodlivej aktivity, ktorá smeruje do kybernetického priestoru SR alebo z kybernetického priestoru SR a zabezpečuje vykonanie tohto rozhodnutia alebo vykonáva blokovanie na základe žiadosti“.

Na možnosť rozporu tohto zákona s európskou judikatúrou v marci 2022 upozorňoval na stránkach právnych listov dokonca sudca Peter Šamko. Vláde, v ktorej pôsobila aj Veronika Remišová táto skutočnosť vôbec neprekážala a koalícia, ktorej bola členkou niekoľkokrát predĺžila jeho platnosť. Alebo ste niekto videli "na barikádach" pani Remišovú?

Blokovanie webových stránok a jeho možný rozpor s judikatúrou Európskeho súdu pre ľudské práva
Blokovanie webových stránok a jeho možný rozpor s judikatúrou Európskeho súdu pre ľudské práva - tak sa volá autorský článok, ktorý na webe Právnych listov uverejnil JUDr. Peter Šamko, sudca Krajského súdu v Bratislave. Vzhľadom na odborný... Čítať ďalej
04 | 03 | 2022 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik