Hlas ľudu: Koalícia nevydrží štyri roky. Bude Fico prezidentom?
13 | 11 | 2023 I Mária Škultétyová

Dírer  je obyčajný rýpavičník mediálny. A s ním aj  všetky novinárske hyeny.  Voľby nevyšli podľa ich predstáv, rýpu ako divé svine,  vytvárajú rozkol v koalícii.

Zas ten Danko

Keď ho vidím, obávam sa, čo zas povie. V nedeľu sa mu muselo poriadne čkať. Našťastie, ešte nesedel u Jančkárovej, keď ho Dírer na TA3 viackrát spomenul. Nie v dobrom, samozrejme. Vraj povedal, že koalícia celé štyri roky nevydrží. Minister Tomáš, na ktorého sa s tým obrátil, o tom nič nevedel. Najnovšie už omieľajú otázku prezidenta. Keď sa ho pýtali, či Fico zvažuje kandidatúru, povedal: „ On sa tak uškŕňal, keď som ho podpichoval na koaličnej rade.“

Nuž, treba si rypnúť, rozbíjať treba

Situácia sa vyvíja tak, že Pellegrini  v prieskumoch ohrozuje Korčoka. Zdá sa, že dobrým nástrojom, ako to zmeniť,  budú Dankove reči. Lebo je známe, že fandí Ficovi. Fico je jeho idol, jeho vzor. Toho by rád videl ako prezidenta. Poviem pravdu, že aj ja, ale čo sa má Robo rozkrájať? Buďme radi, že je tam, kde je. Neviem, čo sa to s Dankom porobilo, či mu sláva pomútila hlavu, ale v posledných debatách z neho poriadne iskrilo. A možno to vyvolali moderátorky, najmä tá v Jojke. Dibákovej má Danko plné zuby. Ale svoje urobí aj politický súper. Myslím, že pár Danko, Šimečka je pre telku poriadna rozbuška. Podľa mňa by bola zaujímavá  dvojica premiér a prezidentka. Ktovie, možno sa ešte dočkáme. Ak by tak bolo, verím, že aj keď sa na seba nebudú usmievať, „na Danka“ to nedajú.

Danko je Danko

V spomínanej štvrtkovej relácii sa Danko dal Dibáčke vytočiť až do nepríčetna. A na Šimečkovi si tiež dobre zgustol. V nedeľu  na STV sa zo začiatku zdalo, že Jančkárová ho zvládne, ale nestalo sa. Musím ale povedať, že moderátorka sa polepšila, asi v telke  zasadal „krízový štáb“. Bola ústretová, neskákala do reči. Ale k výmene názorov a  osobným urážkam zo strany oboch politikov predsa len došlo.

 „Protekčný chlapec“, ktorý dostal politickú stranu,  a tatko novinár a N-ko ho dostali ta, kde je, si tiež nedal z nosa odhryznúť. Požičané vracal aj s úrokmi: „Pán Danko je v koalícii upozadený, každý sa z neho smeje.“  A reakcia? O smiechu vy nerozprávajte a potom Soroš a jeho peniaze a ochranár Rizman s dlhými vlasmi zavesený na veži v Mochovciach, šofér autobusu a čo ja viem čo ešte. Hotová čalamáda a poriadne štipľavá -  až obom museli vypnúť mikrofóny.

Zbožné želanie Richarda Dírera a Dankova odpoveď

Žeby sa Danko zmienil o tom, že koalícia nevydrží, to som teda ani raz nepostrehla. To je len zbožné želanie Richarda Dírera. Neviem, akou logikou  k tomu prišiel,  keď predseda SNS u Jančkárovej  na otázku, či koalícia vydrží štyri roky, povedal: „Fico, Danko a Pellegrini sa vždy dohodnú a môže vás aj roztrhnúť!“ Rovnako to vysvetlil  aj moderátorke Dibákovej v relácii Na hrane: „Verím, že vás roztrhne a my štyri roky vydržíme.“

Sami vidíte, že Dírer si časť odpovede vysvetlil po svojom. Druhú časť -  nech vás aj roztrhne - radšej zamlčal. Tak si teda právom zaslúži pomenovanie obyčajný rýpavičník  mediálny. Nie, to som nevymyslela ja,  nie som až taká šikovná. Toto pomenovanie dostal od Róberta Fica jeden markizák.  Myslím, že Robo  sa nenahnevá, keď ho použijeme na označenie všetkých rýpavičníkov.

Hlas ľudu: Matoviča svrbí nos, Hegera zadok aj brada. Čo to znamená?
Pri pohľade na fotografiu Hegera s Matovičom nechala som sa uniesť svojou fantáziou. Preto aj nasledovný rozhovor týchto dvoch berte ako moju predstavu. HEGER: Igor, svrbí ma strnisko . Čo si mám o tom myslieť? MATOVIČ: Mysli si, čo chceš, Edo,... Čítať ďalej
12 | 11 | 2023 | Mária Škultétyová

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik