Úradnícka vláda sa iba prizerala! Minister obrany Kaliňák vysiela pomoc!
12 | 11 | 2023 I Gabriela Fedičová

10. októbra zasiahlo východ Slovenska doposiaľ jedno z najsilnejších zemetrasení na Slovensku. Roztriasli sa domy, zakývali lampy, v niektorých domoch sa nedá bývať. Epicentrom zemetrasenia bol kataster obce Ďapalovce v okrese Vranov nad Topľou. Zemetrasenie dosiahlo silu 5,0 magnitúdy. Úradnícka vláda Zuzany Čaputovej sa iba prizeral. Minister obrany Robert Kaliňák (SMER - SSD) vyslal na pomoc armádu. "KEĎ TREBA POMÔCŤ, VOJACI A VOJAČKY NEPOZNAJÚ PIATOK ANI SVIATOK," uviedol Kaliňák na sociálnej sieti.

"Potom, čo premiér spolu s ministrami navštívili epicentrum zemetrasenia, boli okamžite zapojené ozbrojené sily, ktoré pripravujú priestor na osadenie ubytovacích kontajnerov na miestach, kde neexistuje iná náhrada ubytovania. To všetko len pár dní po vymenovaní novej vlády. Smutné je, že nebyť nečinnosti predošlej vlády, to mohlo byť už dávno hotové," uviedol Kaliňák na sociálnej sieti.

"Zmenou vlády sa stav ani vedenie Ozbrojených síl SR zásadne nezmenilo. Majú tie isté možnosti, ako za pôsobenia úradníckej vlády. No tá sa len nečinne prizerala a premier Ódor si chodil po diskusiách v Denníku N. Úlohou vlády a obzvlášť jej predsedu je starať sa o občanov a tak aj budeme pristupovať k zodpovednosti, ktorá nám bola zverená," vysvetlil minister obrany.

"O úpravu terénu v Nižnej Sitnici sa postarali príslušníci 902. ženijného práporu Michalovce a 91. ženijny pluk Sereď, zatiaľ čo 91. ženijný pluk už pripravil priestor pre uloženie ubytovacích kontajnerov v obci Baškovce. Dôležitú úlohu zohrá 53. prápor poľných služieb Hlohovec, ktorý budem mať na starosti osadenie ubytovacích kontajnerov. Ďakujeme vojakom a vojačkám za ich promptnú pomoc a nasadenie, s ktorým sa pustili do prác," konštatoval v závere príspevku na sociálnej sieti minister obrany Robert Kaliňák.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik