Všetci sú NEKOMPETENTNÍ len ja som VŠEVEDIACA! (VIDEO)
11 | 11 | 2023 I Eka Balaskova

Exministerka spravodlivosti Mária Kolíková (SaS) nesúhlasí s ministrom vnútra v tom, že o veci Branka Kišša a jeho odvolaní z funkcie mal rozhodovať správny, nie civilný súd. To, že o veci rozhodoval Mestský súd Bratislava VI je podľa nej viac, než v poriadku. Na Facebooku zverejnila status, v ktorom citovala vyjadrenie príslušného Najvyššieho súdu.

Kolíková uvádza, že právomocami v prípade potreby rozhodovania o neodkladnom opatrení sa zaoberal kompetenčný senát v niekoľkých rozhodnutiach, ktoré vo svojom statuse aj konkretizuje.

„Pri posudzovaní otázky, či konanie o neodkladnom opatrení má patriť do právomoci civilného súdu alebo správneho súdu, alebo iného orgánu verejnej moci, tak nie je rozhodujúca povaha samotného hmotnoprávneho vzťahu, na ktorého ochranu má navrhované neodkladné opatrenie slúžiť, ani navrhovaný obsah samotného neodkladného opatrenia. Rozhodujúce je, že neodkladné opatrenie je procesný inštitút upravený CSP, o ktorom rozhoduje vždy okresný súd (§ 324 ods. 2 CSP). Naopak, SSP neupravuje ani neodkladné opatrenie, ani podobne široký procesný prostriedok dočasnej ochrany účastníka. Inštitút odkladného účinku správnej žaloby (§ 182 až 189 SSP) nie je takým inštitútom; nejde totiž o samostatný procesný nárok, ale len o rozšírenie účinkov, ktoré sú inak s podaním správnej žaloby spojené. Správne súdy tak nemajú právomoc konať o neodkladnom opatrení podľa § 324 a nasl. CSP, " cituje Kolíková.

OSTRÁ HÁDKA Viskupiča, Tomáša a NOVEJ MODERÁTORKY! V rozhlase takmer vypli mikrofóny (FOTO)
Do sociálnej oblasti programového vyhlásenia vlády sa dostali všetky požiadavky Hlasu-SD. Plánované opatrenia sa dotknú rodín, seniorov, pracujúcich, ako aj odkázaných ľudí. V diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy to uviedol minister práce a... Čítať ďalej
11 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

„Nielenže je nekompetentný minister vnútra ale aj minister spravodlivosti, ktorý umožní, aby Ministerstvo spravodlivosti vydávalo zaujaté stanoviská k prebiehajúcim súdnym konaniam bez ohľadu na ustálenú rozhodovaciu činnosť najvyšších súdnych inštancií,“uzatvára svoj status poslankyňa.

Bielik ju totálne zotrel

O argumentácii Márie Kolíkovej sa nedávno presvedčili aj diváci relácie Téma dňa na ta3, ktorá sa týkala stíhaní čurillovcov.

„Jeden z nich sa ale predsa priznal. A to v celom rozsahu,“ podotkol Bielik. Odpoveď Kolíkovej bola, že ona si „celé uznesenie čítala. A bolo jej jasné, že toto obvinenie neobstojí.“

Skúsený novinár sa však nedal a opäť zopakoval, že v tom uznesení predsa stojí, že jeden z nich sa v plnom rozsahu priznal, na čo Kolíková adekvátne reagovať nevedela.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Bielik úplne ZNIČIL KOLÍKOVÚ! TAKTO bez slov ste ju ešte nevideli! (VIDEO)
Úplne ju uzemnil! Exministerka spravodlivosti Mária Kolíková (SaS) si hudie svoje. Obhajuje čurillovcov a podáva trestné oznámenie na ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka. V relácii TA3 s Pavlom Bielikom opäť verklíkovala mantru o „našich... Čítať ďalej
11 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik