Poslanec Spišiak o Slovensku: Dá sa to vyriešiť tak, že vytvoríme nanovo Slovenskú republiku
10 | 11 | 2023 I Eka Balaskova

Jaroslav Spišiak do PS vstúpil len na prelome zimy a jari 2023, zato s veľkým mediálnym ohlasom. V slovenskom vtedajšom mainstreame sa prezentoval legalizáciou drog – to má byť jeho protidrogová politika. Menej známe však bolo jeho vyjadrenie v maďarčine pre portál Paraméter.sk.

Koncom marca Spišiak poskytol niekoľko rozhovorov pre slovenské médiá v Maďarskom, ale aj Slovenskom jazyku. V jednom z nich hovorí o Slovensku, ako o zločineckej organizácii, v ďalšom sa prezentoval riešením drogového problému legalizáciou narkotík, minimálne marihuany. Dnes pán Spišiak pôsobí v dôležitých bezpečnostných výboroch NR SR.

Potichúčky, po maďarsky

Po slovensky píšuce médiá buď nesledujú svojich kolegov publikujúcich v Maďarčine, alebo v predvolebnej kampani nechceli PS-ku ubrať hlasy, veď Spišiakovi na Slovensku aj oni vybudovali renomé nebojácneho bojovníka proti organizovanému zločinu. Či to bol zámer, alebo len nepozornosť, faktom však je, že 22. marca 2023 v relácii portálu Paraméter.sk odznela aj táto pasáž:

,,Dá sa to vyriešiť tak, že vytvoríme na novo Slovenskú republiku. Lebo Slovensko bolo založené ako zločinecká organizácia od začiatku, ja toto viem,“ znie v preklade Spišiakovo vyjadrenie.

Za TOTO policajti Spišiaka NEPOCHVÁLIA! (VIDEO)
Podľa predsedu Smeru s ním do Progresívneho Slovenska prichádza Oszkár Világi. Jaroslavovi Spišiakovi, pretože o ňom je reč, tu bola v minulosti vybudovaná povesť akéhosi „slovenského Cattaniho“. Že chce ako progresívec zahlasovať za registrované... Čítať ďalej
01 | 04 | 2023 | Eka Balašková

Drogami proti drogám

V rozhovore s Monikou Tódovou Spišiak síce pripúšťa, že policajti môžu mať problém s legalizáciou (nie len) marihuany.

„Ja chcem vyriešiť problém. Čiže drogovú kriminalitu. A tá spočíva práve v tom, že je to nelegálne. Úplne nelegálne a niektorí ľudia to chcú riešiť. Tak som zvažoval aj takú možnosť, že čo keby že zlegalizujeme všetky drogy. Aj takým debatám som bol prístupný,“ povedal vtedy Spišiak. Jemu je síce jasné, že drogy sú zlo, ale ak si niekto myslí, že mu robia dobre, musí sa rozhodnúť sám.

„Ja som otvorený akýmkoľvek riešeniam, ktoré pomôžu spoločnosti a hlavne pomôžu jedincovi. Lebo ten je najdôležitejší, nie masa,“ zdôraznil Spišiak. Rozhovor pre Denník N Spišiak poskytol len pár dní po tom, ako diskutoval na portáli Paraméter. Monika Tódová sa považuje za jednu z najkvalitnejších tvárí slovenskej žurnalistiky, vo svojej relácii však vyjadrenie k tejto téme nepotrebovala.

Trošku desivé

Prešlo viac, ako pol roka a pán Spišiak sa, ako kandidát hnutia Progresívne Slovensko, posadil do parlamentnej lavice. Niekto, kto o sebe hovorí, že vie, že Slovensko je zločinecká organizácia a jeho cieli vybudovať Slovensko nanovo, sedí ako overovateľ v dvoch výboroch NR SR: Osobitný kontrolný výbor NR SR na kontrolu činnosti SIS a Výbor NR SR pre obranu a bezpečnosť.

Incidentom dvoch sudcov sa zaoberá aj vedenie Súdnej rady
Konflikt sudcov Juraja Klimenta a Petra Paludu na parkovisku pred budovou Najvyššieho súdu v Bratislave-Petržalke by zrejme registrovalo len pár očitých svedkov, ktorým by zrejme nik neveril – veď dvaja príslušníci sudcovského stavu sa predsa... Čítať ďalej
09 | 11 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik