Hlas Ľudu: Mekotavý, sekaný spev, vrabčie hniezdo a zarastený ksicht - to je Miško Šimečka
09 | 11 | 2023 I Mária Škultétyová

Materinská reč je to, čo nás identifikuje. Aj v cudzine prezrádza, kam patríme. Učíme sa ju a hovoríme ňou odmalička. Tá naša je príjemná a  dobre sa počúva.

Ale nie vždy

Niekedy sa nedá počúvať. Z mekotavého sekaného spevu Miška Šimečku ma chytá bruchabolenie. Neviem, kto ho naučil takto mekotať. To sa naozaj nedá sa počúvať. A keď si k tomu predstavíme obraz, musím povedať, že ani pozerať. Dobrý rečník zaujme nielen technikou a obsahom prejavu, ale aj svojím zjavom -  tým, ako vyzerá.

A toto strapaté, zarastené chlapča sa chcelo stať naším premiérom

Miško predstúpi pred kamery a pred mikrofón a mekotavým, sekaným spevom rozsieva nenávisť. Michal, nešpiň, nekydaj! Ani neraď! Ešte si nič nedokázal. Radšej si ty daj poradiť. Nevieš to robiť, nejde ti to. Vezmi  loptu a choď si zakopať. Alebo zober rýľ a porýľuj babke záhradu. Budeš užitočný a dostaneš aj to zlo zo seba. A keď sa chceš uplatniť ako rečník, zaplať si odborníkov. Ak budeš učenlivý, možno z teba niečo vykrešú. Aj keď o tom pochybujem.

PS

Možno Fico by bol dobrým učiteľom. Skús sa ho opýtať, či by sa ti povenoval.

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

HLAS ĽUDU je tu pre vás
Za ten čas, čo prispievam do Hlavného denníka, sa mi občas stalo, že mi niekto pri osobnom stretnutí poďakoval. Dokonca som dostala aj niekoľko ďakovných mailov i telefonátov. Včera mi prišlo prvé telefonické poďakovanie s milým pozdravom z... Čítať ďalej
09 | 11 | 2023 | Mária Škultétyová

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik