Čaputová k Šutajovi Eštokovi: MÁM POCHYBNOSTI
09 | 11 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Niektoré kroky v rezorte vnútra vzbudzujú pochybnosti, uviedla vo štvrtok ešte veľmi umiernene prezidentka Zuzana Čaputová. Pripomenula, že viacerí vládni predstavitelia pred aj po voľbách deklarovali, že nedôjde k revanšizmu alebo krokom, ktoré by sa také mohli zdať.

"Obzvlášť v rezorte vnútra je dôležité, aby všetky kroky boli nielen v súlade so zákonom, ale sa takto aj javili," skonštatovala hlava štátu.

Prezidentka sa v uplynulých dňoch stretla s ministrom životného prostredia Tomášom Tarabom (nominant SNS) v súvislosti s prípravou na klimatickú konferenciu. Minister ju mal tiež ubezpečiť, že pri potenciálnych krokoch týkajúcich sa národných parkov Slovensko nesmie stratiť ani euro. "To, že sa ide zamerať na nejaké prehodnotenie, je úplne legitímne, to robí každá vláda. Ale dôležité je, že to nebude znamenať stratu finančných prostriedkov," zhodnotila.

Zastavenie vojenskej pomoci Ukrajine vládou prezidentku neprekvapilo. "Možno to bolo trochu prázdne gesto, že zaradili na rokovanie vlády materiál, ktorý vopred vedeli, že neodsúhlasia," komentovala. Čaputová naďalej odmieta, že by predtým vojenskú pomoc stopla. Argumentuje, že toto rozhodnutie nepodliehalo jej súhlasu.

O téme riaditeľa Slovenskej informačnej služby zatiaľ s predstaviteľmi vlády nehovorila.

Príslušníci Policajného zboru, ktorí sú obvinení z úmyselných trestných činov, budú na základe rozhodnutia ministra vnútra pozbavení výkonu služby
Minister vnútra Slovenskej republiky po nástupe do funkcie a po dôkladnom oboznámení sa s problematikou vzťahujúcou sa k príslušníkom Policajného zboru, ktorým bolo vznesené obvinenie pre podozrenie zo spáchania trestného činu, zdôraznil, že bude... Čítať ďalej
09 | 11 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!