Pellegrini: Banskobystrický kraj si zaslúži dynamický rozvoj
10 | 11 | 2023 I Ivan Mihale

Predseda parlamentu Peter Pellegrini spolu s ministrom pre regionálny rozvoj Richardom Rašim navštívil Banskú Bystricu, kde rokoval s predstaviteľmi samosprávy na úrovni kraja a mesta. Župan Ondrej Lunter a primátor Banskej Bystrice Ján Nosko ocenili priebeh rokovaní a vyzdvihli skutočnosť, že samospráva je na rozdiel od minulosti považovaná za partnera vládnych strán.

Rozvoj, železnice, letisko i kúpele

Predseda parlamentu Peter Pellegrini uviedol po rokovaniach, že je potrebné sa venovať kraju, pretože ako jediný nemá veľkú strategickú investíciu, ktorá by priťahovala investorov a zamestnávala ľudí. "Dohodli sme sa na tom, ako rozprúdime ekonomický život v Banskobystrickom kraji. Budem hovoriť s ministerkou hospodárstva Sakovou, aby sme medzi Banskou Bystricou a Zvolenom vytvorili za pomoci štátu a samosprávy strategický investičný priestor príťažlivý pre zahraničný kapitál. Rovnako je potrebné investovať do železničného prepojenia medzi Banskou Bystricou a Zvolenom, zrekonštruovať a pripraviť aj na civilné lety letisko Sliač, začať s modernizáciou kúpeĺov Sliač a urobiť všetko preto, aby sa prepojil štvorprúdovou cestou juh so severom Slovenska", skonštatoval Peter Pellegrini.

Bez odborného dialógu to nepôjde

Minister pre regionálny rozvoj Richard Raši zdôraznil, že v jeho rezorte pripravujú zjednodušenie pravidiel na čerpanie eurofondov a rovnako aj zjednodušia zákon o verejnom obstarávaní. "Sústreďujeme sa na výsledok a nie na proces. Rovnako sa riadime heslom, že žiadne kompetencie bez peňazí a žiadne rozhodnutie bez odborného dialógu," dodal Richard Raši.

Nová nemocnica

Popoludňajší program predsedu parlamentu Petra Pellegriniho pokračoval návštevou detskej fakultnej nemocnice a Roosveltovej nemocnice, kde sa spolu s ministerkou zdravotníctva Zuzanou Dolinkovou stretol s ich vedením. "Som veľmi rád, že sa zrealizoval projekt, ktorý sme začali a na konci tohto roka bude otvorená zrekonštrovaná detská fakultná nemocnica. Zároveň sa teším tomu, že prípravné práce na výstavbu novej Roosveltovej nemocnice idú podľa harmonogramu a v máji budúceho roka môžu začať výkopové práce," uviedol Pellegrini.

Ministerka zdravotníctva informovala, že ešte tento rok vláda vyčlení viac ako 600 000 eur na rozšírenie detskej fakultnej nemocnice. Predseda parlamentu ocenil spoluprácu, ktorá je na úrovni župy, mesta a vedenia nemocníc a prináša reálne výsledky pre ĺudí.

Bývalá štátna tajomníčka: HEGER SA MI VYHRÁŽAL!
Lenka Dunajová Fružkovská vo voľbách 2020 kandidovala za hnutie OĽaNO, ktoré ju nominosvlo na post štátnej tajomníčky ministerky zdravotníctva, kde pôsobila počas Lengvarského ministrovania. V súčasnosti hovorí, že ju Eduard Heger žiadal, aby... Čítať ďalej
09 | 11 | 2023 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!