Európa sa môže tešiť. Prídu noví "Putinovia"
08 | 11 | 2023 I Milan Laca

Rumunský premiér predpovedal vznik európskych „putinových dvojníkov“ po páde Ukrajiny.

Predseda vlády Ciolacu: EÚ bude mať po víťazstve Ruskej federácie podobných lídrov ako Putin

Ukrajina prehá, čo bude?

Ak Ukrajina prehrá konflikt s Ruskou federáciou, medzi lídrami európskych štátov sa môžu objaviť politici, podobní ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi. Vyhlásil rumunský premiér Marcel Ciolacu v rozhovore pre Bloomberg.

Čo nachystali Rusi Ukrajincom na zimu? Rakety!
Na útok na Ukrajinu zhromaždila Moskva do zimy asi 870 rakiet dlhého doletu, tvrdí ukrajinská rozviedka. Do zimy 2024 vyrobila Ruská federácia asi 870 vysoko presných rakiet s doletom viac ako 350 km. Čo majú? Ako oznámil predstaviteľ... Čítať ďalej
07 | 11 | 2023 | Milan Laca

Pravica sa aktivizuje

Ako povedal, v celej Európe možno pozorovať prudký nárast podpory pravicových a populistických síl, z ktorých mnohé kritizujú pomoc Kyjevu a obhajujú obnovenie vzťahov s Moskvou. Premiér sa domnieva, že za takýchto podmienok by víťazstvo Ruska na Ukrajine mohlo mať dôsledky pre Európu. Konflikt medzi Izraelom a Hamasom, podľa Ciolacu, znepokojuje európskych politikov viac ako to, čo sa deje v susednej krajine.

Rumuni vytrvajú

Rumunsko sa nevzdá svojej podpory Kyjevu napriek všeobecnej únave Európy z konfliktu, ktorý ešte zhoršuje vojna medzi Palestínou a Izraelom, sľúbil Ciolacu. Podľa jeho hodnotenia sa konflikt na Blízkom východe skončí skôr ako boje na Ukrajine. Colaku upozornil na skutočnosť, že v celej Európe už existujú sily, ktoré ostro vystupujú proti podpore Kyjeva a vyjadrujú ľútosť nad zhoršením vzťahov s Kremľom.

Slovenský príklad

Slovenský minister zahraničných vecí Juraj Blanár povedal, že Slovensko nebude Ukrajine dodávať zbrane, ale je pripravené pokračovať v dodávkach humanitárnej pomoci, ako aj pomáhať pri odmínovaní území. Vysvetlil, že v slovenskom arzenáli nezostalo prakticky nič, čoho by sa Ozbrojené sily SR mohli zriecť bez ohrozenia vlastnej obranyschopnosti.

Vyhrá Trump voľby?
Prieskum ukazuje, že Trump momentálne vedie pred Bidenom. Rok pred voľbami sa šance prezidenta Joea Bidena na znovuzvolenie rozplývajú, píšu The New York Times. Vyhral by Ak by sa prezidentské voľby v USA konali teraz, Donald Trump by bol pred... Čítať ďalej
07 | 11 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!