Ficova reakcia na PS: Šimečka je len OTROKOM MÉDIÍ! Rež a rúbaj do krve, po smeráckej kotrbe (VIDEO)
06 | 11 | 2023 I Diana Zaťková

Premiér Robert Fico v pondelok podvečer zverejnil video s reakciou na tlačovú konferenciu opozičného Progresívneho Slovenska. Fico prízvukuje, že líder PS Michal Šimečka je len otrokom nepriateľských médií a mimovládnych organizácií. "Pozerajúc na vyčíňanie nepriateľských médií, ako je Markíza, denník N, SME, či Aktuality, asi mi nezostáva nič iné, len poslúchnuť odporúčanie môjho podpredsedu Erika Kaliňáka, aby sme zvážili, či má nejaký význam baviť sa s nimi, poskytovať im informácie. Aj tak všetko prekrútia proti nám, lebo to je ich poslanie. Rež a rúbaj do krve, po smeráckej kotrbe. V poriadku. Na úrade vlády sa podľa toho zariadime," hovorí Fico.

Dokedy budú mainstreamové médiá klamať?

"Už neviem, akým jazykom mám hovoriť, aby nepriateľské médiá ako je Markíza, denník N, SME, či Aktuality pravdivo informovali verejnosť o tom, ako odmietame vojenskú pomoc Ukrajine. Poviem to tisíci krát – Ukrajine nebudeme posielať štátnu vojenskú pomoc – žiadne zbrane, žiadnu muníciu. A na takýto postoj nás oprávňujú aj európske pravidlá, ktoré hovoria, že vojenská pomoc Ukrajine je bilaterálna vec, teda dobrovoľné rozhodnutie štátu poslať na Ukrajinu zbrane," prízvukuje Fico vo videu.

Premiér upozorňuje, že na summite v Bruseli, o ktorom nepriateľské médiá klamú, sa nerozhodovalo o žiadnej vojenskej pomoci Ukrajine. EÚ len prijala záver, že chce vojensky a inak pomáhať Ukrajine. "A my, suverénne Slovensko hovoríme, že vojensky nie, ale civilne a humanitárne áno. Aj to je dôvod, prečo som dnes šéfovi Medzinárodnej agentúry pre atómovú energiu pánovi Grossovi ponúkol našu odbornú pomoc pri monitorovaní jadrových elektrární na území Ukrajiny, ktoré sú vystavené hrozbe vojenského konfliktu. Lebo ľudia na Slovensku sú na atómové elektrárne machri," konštatuje Robert Fico.

To je presne tá pomoc, odborná, humanitárna a civilná, o ktorej v súvislosti s Ukrajinou hovoríme, dodal.

Lebo na takýto suverénny postoj máme podľa Fica právo. "Čo na tomto duchovní bezdomovci v nepriateľských médiách nechápu? No to, že držíme slovo a robíme to, čo sme hovorili ako opozičná strana. A to nevedia zvládnuť ani mentálne, ani politicky."

Šéf SIS? Progresívne Slovensko v BEZVEDOMÍ
Vyskúšal si funkciu policajného prezidenta, teraz je jedným z vážnych kandidátov na post riaditeľa Slovenskej informačnej služby – Tibor Gašpar (Smer-SSD). Ten to zatiaľ nepotvrdil, ale ani nevylúčil. Všetko však príde na rad po tom, ako parlament... Čítať ďalej
06 | 11 | 2023 | Eka Balaskova

PS je produktom nepriateľských médií a mimovládnych organizácií

Nepriateľské médiá Markíza, denník N, SME a Aktuality totiž podľa premiéra nechápu, že niekto môže robiť niečo iné, ako si želajú. Lebo majú svojho hovorcu – PS – ktoré na rozdiel od nás – robí len to, čo si želajú.

"Jasne a otvorene, ešte pred voľbami sme komunikovali, že PS je produktom nepriateľských médií a mimovládnych organizácií. Veď skoro každý jeden poslanec za PS je napojený na mimovládne organizácie. A tieto médiá a mimovládne organizácie niekoľko dní kritizujú, že PS sa stále nezobudilo z povolebnej opice a nič nerobí. A dnes sme mohli vidieť v praxi, ako médiá ovládajú PS, pretože chceli od neho reakciu na raketový nástup vládnej koalície," prízvukuje predseda vlády.

PS poslúchlo a ako malé poslušné deti dnes na TK opakovali to, čo od neho chce Markíza, denník N, SME a Aktuality – hlava nehlava útočiť na novú vládu. Prišli s geniálnym nápadom – odvolávať MV Matúša Šutaja Eštoka za to, že robí len to čo mu ukladá sám zákon. Poriadok v polícii.

PS chce ODVOLÁVAŤ Šutaja Eštoka! NESKÚSENÍ politici navrhujú POLITICKÉ ABSURDITY, reaguje Hlas
Len čo vláda ako celok získa v Národnej rade (NR) SR dôveru, opozičné Progresívne Slovensko (PS) je pripravené okamžite podať návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze NR SR o vyslovení nedôvery ministrovi vnútra Matúšovi Šutajovi Eštokovi (Hlas-SD).... Čítať ďalej
06 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Šimečkov politický údel

"PS vraj chráni právny štát! A kde boli, keď tu zomierali vo výkone väzby ľudia, keď sa hrubo porušovali ľudské práva? Čušali ako voš pod chrastou, lebo sa im to hodilo. A dnes, keď minister vnútra prijíma oprávnené personálne rozhodnutia, keď nikomu nevykopávajú dvere a nikoho neodôvodnene nezatvárajú do väzby, na pokyn Markízy, denníka N, SME a Aktualít stoja na tlačovke ako poslušní chlapci a plnia príkazy týchto redakcií, lebo nič iné nevedia," dodáva Fico.

Takto nejako to bude, vážení priatelia fungovať, ozrejmuje premiér. Keď budete chcieť vedieť, čo bude opozícia pod vedením PS v daný deň robiť, prečítajte si ráno nepriateľské noviny a pozrite nepriateľskú TV. A potom už ani nemusíte pozerať TK PS, lebo zopakuje len to, čo mu prikážu povedať. "Nikdy by som nechcel byť takým otrokom médií a mimovládnych organizácií ako sa stal mladý Šimečka. Ale to je jeho politický údel."

Vyčíňanie nepriateľských médií

"Pozerajúc na vyčíňanie nepriateľských médií, asi mi nezostáva nič iné, len poslúchnuť odporúčanie môjho podpredsedu Erika Kaliňáka, aby sme zvážili, či má nejaký význam baviť sa s nimi, poskytovať im informácie. Aj tak všetko prekrútia proti nám, lebo to je ich poslanie. Rež a rúbaj do krve, po smeráckej kotrbe. V poriadku. Na úrade vlády sa podľa toho zariadime. Pekný večer a držte nám palce," uzavrel Fico.

No na úplný záver ešte predsa len pridal: "Poletujem medzi ministerstvami ako víla Amálka, robíme na Programovom vyhlásení vlády, potom utekáme do obcí poškodených zemetrasením alebo na iné miesta a udalosti, ktoré tak predchádzajúce vlády ignorovali alebo zanedbali. Je to naša práca. Každému jednému ministrovi hovorím, že máme to, čo sme chceli. Chceli sme vládnuť. A ja od každého jedného žiadam, aby tak robil tak dobre ako sa len dá a snažím sa im ísť príkladom."

Šutaj Eštok im riadne STÚPOL NA OTLAK: SaS sa pridala k ČURILLOVCOM!
Strana SaS zvažuje podanie trestného oznámenia v súvislosti s postavením policajných vyšetrovateľov, tzv. čurillovcov mimo služby. Informovala o tom v pondelok poslankyňa Mária Kolíková (SaS). Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) podľa nej... Čítať ďalej
06 | 11 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik