Čo nachystali Rusi Ukrajincom na zimu? Rakety!
07 | 11 | 2023 I Milan Laca

Na útok na Ukrajinu zhromaždila Moskva do zimy asi 870 rakiet dlhého doletu, tvrdí ukrajinská rozviedka.

Do zimy 2024 vyrobila Ruská federácia asi 870 vysoko presných rakiet s doletom viac ako 350 km.

Čo majú?

Ako oznámil predstaviteľ ukrajinského Hlavného spravodajského riaditeľstva, generálmajor Vadim Skibitsky, podľa nich je to približne rovnaké množstvo, aké mali Rusi do roku 2022.

Približné údaje o ruských raketových rezervách

     -  165 "Kaliber";

      - 160 kusov  X-101, X-555 a X-55 s bojovou hlavicou;

      - 290 "Iskander-M" a "Iskander-K";

      - 80 "Kinžal";

      -150 rakiet X-22/X-32.

Rusko NEZAHÁĽA! Úspešne odpálilo jadrovú medzikontinentálnu balistickú raketu
Ruská armáda v nedeľu informovala o úspešnom skúšobnom odpálení medzikontinentálnej balistickej strely, ktorá má niesť jadrové hlavice z novej jadrovej ponorky, informuje Breitbart. Potrebný krok podľa Putina Správa prichádza v čase, keď napätie... Čítať ďalej
06 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Zvýšili výrobu

Generál Skibitsky uvádza, že Moskve sa podarilo zaviesť výrobu rakiet a udržať ju na dostatočnej úrovni na akumuláciu takejto rezervy.

Veria si

Ukrajina sa, podľa predstaviteľa Hlavného spravodajského riaditeľstva, pripravuje na nepriateľské útoky. Skribitsky je presvedčený, že Ruská federácia nedosiahne úspech.

Obávajú sa aj iní

Južné obranné sily už skôr informovali, že Ruská federácia hromadí rakety na masívne útoky na zariadenia kritickej infraštruktúry na Ukrajine. Ukrajincov varovali, že Rusko hromadí rakety na masívne útoky na kritickú infraštruktúru. Oznámila to hovorkyňa južných obranných síl Natalja Gumenjuk. "Už teraz pozorujeme dlhú pauzu v používaní vzduchom odpaľovaných rakiet typu X-101, ktoré radi používali počas predchádzajúcich útokov. To môže naznačovať prípravné obdobie, ktoré nepriateľ využíva na hromadenie tohto typu zbraní." “ povedala Gumenjuk.

Zelenskyj je optimista

Ukrajinský prezident Vladimir Zelenskyj už skôr povedal, že  Ukrajina sa túto zimu bude „nielen brániť“ ruským útokom na energetickú infraštruktúru, „ale aj reagovať “. "Ukrajina sa túto zimu bude nielen brániť ruským útokom na svoju energetickú infraštruktúru, ale aj reagovať. Nepriateľ to dobre vie. Najprv odsunul flotilu z Krymu, teraz presúvajú svoje lietadlá ďalej od našich hraníc," povedal prezident.

Už aj Briti ZALAMUJÚ RUKAMI, len Zelenskyj ZOSTÁVA SLEPÝ
Ukrajinská vojna sa stala statickým konfliktom. Pokroky žiadne a vzdušnú silu necítiť. Toto je názor, ktorý bol vyjadrený len niekoľko hodín po tom, čo ju vrchný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl generál Zalužnyj označil za „patovú situáciu“ a... Čítať ďalej
06 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!