ABSURDNÝ PRÍPAD V ČECHÁCH riešila polícia. Ukradol bager, aby sa s ním mohol hrať
05 | 11 | 2023 I Gabriela Fedičová

Samozvaný bagrista ukradol stavebný stroj pri obci Štětí, v Českej republike. Dôvody jeho konania boli absurdné. Bager schoval do lesa a chodil sa s ním hrať.

Policajti v Litoměřiciach v posledných dňoch pátrali po ukradnutom pracovnom stroji zaparkovanom neďaleko obce Chcebuz, kde sa opravuje lesná cesta.

Práve tam si ho všimol tridsaťdvaročný muž, ktorá ho nechcel speňažiť.

Ukryl ho v lese, kde sa s ním hrával.

"V tom čase sa do stroja vlámal neznámy páchateľ a odviezol ho na neznáme miesto. Na základe operatívneho vyšetrovania a miestnych znalostí sa nám do štyroch dní podarilo stroj lokalizovať a následne vypátrať osobu, ktorá mala niečo spoločné so zmiznutím stroja," uviedla policajná hovorkyňa Pavla Kofrová.

Podľa nej muž zo Štětska odviezol ukradnutý stroj na miesto vzdialené necelé dva kilometre, na ktoré sa znova a znova vracal a hral sa so strojom. "Údajne mal rôznymi spôsobmi rozhadzovať a presúvať pôdu," uviedol hovorca a opísal detinský čin páchateľa.

Mužovi hrozia až dva roky väzenia za krádež v hodnote 1,7 milióna Kč.

Polícia ho obvinila z neoprávneného používania cudzieho majetku.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik