Najdôveryhodnejší politik je Fico, Šimečka na chvoste
04 | 11 | 2023 I Mária Škultétyová

Neviem, či médiám ušiel októbrový prieskum o dôveryhodnosti našich politikov. A možno to bol zámer. Lebo načo písať, že nemilovanému Ficovi dôveruje najviac ľudí.  Ale keď rebríček viedla dnes už nepopulárna prezidentka, všetky médiá  to najmenej týždeň papagájovali.

Vráťme sa teda k spomínanému, zabudnutému prieskumu. Uskutočnila ho  spoločnosť SANEP pre televíziu TA3. Dáta sa zbierali na vybranej skupine 1625 respondentov,  ktorí reprezentujú vzorku obyvateľov Slovenska nad 18 rokov.

Rebríček dôveryhodnosti vedie predseda Smeru Róbert Fico. Dôveruje mu 34 percent opýtaných, nedôveruje 51. Fico si oproti koncu septembra polepšil o jedno percento.

Lídrovi Hlasu Petrovi Pellegrinimu teraz vyjadrilo dôveru 32 percent a nedôveru 52 percent respondentov. Tretia je prezidentka Zuzana Čaputová, s dôverou 27 percent a nedôverou 57 percent. Zatiaľ čo si Pellegrini oproti septembru polepšil o dva percentuálne body, prezidentka Zuzana Čaputová si o dva pohoršila.

Tretí líder vládnej koalície, predseda SNS Andrej Danko, si získal dôveru trinástich percent respondentov, nedôveruje mu 65 percent opýtaných.

Na konci rebríčka sa ocitli opoziční lídri. Igor Matovič  získal dvanásťpercentnú dôveru 69- percentnú nedôveru. S dôverou 11 percent sa môže „pochváliť“ predseda PS Michal Šimečka, ktorému nedôveruje 64 percent respondentov. A to chcel skladať vládu a byť premiérom! Rovnakú jedenásťpercentnú  dôveru a 66-percentnú nedôveru koncom októbra vyjadrili opýtaní aj Richardovi Sulíkovi.

Hlas ľudu: Eštoka sa aj migranti boja, Remišová nechápe – dajme jej to polopate
Je to tak. Všetci vieme, že Eštok nie nie žiadny Hamran. Eštok je postrach opozície aj migrantov. Nie je tiež tajomstvom, že Veronike to pomalšie myslí. A potom drísta nezmysly. Veru, tak je to, Veronika! Hovoríš, že nočný záťah na hranici bol... Čítať ďalej
04 | 11 | 2023 | Mária Škultétyová

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik