MINISTRA VNÚTRA RIEŠI NAKA!
03 | 11 | 2023 I Diana Zaťková

Eštoka by chceli za mreže posadiť čurillovci! Nový minister vnútra Matúš Šutaj Eštok začal svoje pôsobenie v rezorte pomerne rázne. Na čele jedného z kľúčových rezortov niečo vyše dvoch týždňov a už má na krku trestné oznámenie za údajné zneužitie právomocí. Prípadom sa podľa týždenníka Plus 7 dní začala zaoberať NAKA.

Rekordér

A spolu s ním aj dočasne poverený policajný prezident  Rastislav Polakovič. Dôvodom na ich trestné stíhanie má byť údajne to, že si dovolil postaviť mimo služby skupinu policajtov  s tým správnym morálnym kompasom podozrivých zo zneužívania právomocí či ovplyvňovania svedkov.

Eštok mal podľa trestného oznámenia, prekročiť právomoci nakoľko čurillovci, ktorých postavil mimo služby, získali ochranu Úradu na ochranu oznamovateľov.

Novopečený minister nedávno podpísal rozkaz, ktorým dočasne pozbavil výkon štátnej služby viacerým policajtom okolo Jána Čurillu. Minister argumentoval tým, že obvinení policajti mali byť podľa zákona postavení mimo službu už dávno.

Poponáhľali sa

Trestné oznámenie podali samotní policajti, ktorí boli Eštokom postavení mimo službu. Policajtov zastupuje advokát Kubina – bývalý poradca prezidentky Čaputovej.

Advokát Kubina, foto: TASR

Zatiaľ čo konanie Šutaja Eštoka preveruje NAKA, Polakoviča si zobrala do pozornosti policajná inšpekcia, na ktorej ešte stále pôsobí aj jeden z čurillovcov. Dodajme, že novým šéfom inšpekcie sa len včera popoludní stal Branislav Zurian.

“Polícia sa uvedeným trestným oznámením zaoberá, avšak vzhľadom na aktuálny stav konania, bližšie informácie v súčasnosti nie je možné poskytnúť,“ cituje Plus 7 dní vyjadrenia komunikačného odboru policajného prezídia.

V POPRADE MI NALEPILI UŽ AJ MENOVKU! Hamran o tom, prečo nenastúpil do práce
Odvolaný prezident Policajného zboru Štefan Hamran s políciou končí! V rozhovore pre Denník N uviedol, že jeho vyhodenie zo zboru súčasným ministrom vnútra Matúšom Šutajom Eštokom (Hlas-SD) je definitívnou bodkou za jeho policajnou kariérou a v... Čítať ďalej
03 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik