Aj Rakúsko predĺžilo kontroly na hraniciach so Slovenskom
03 | 11 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Rakúsko predĺžilo kontroly na hraniciach so Slovenskom o ďalších 20 dní. Oznámilo to v piatok rakúske ministerstvo vnútra, informuje TASR na základe správy agentúry APA.

 

Rakúsko zaviedlo kontroly na slovenských hraniciach 4. októbra, odvtedy tam zaistilo 19 prevádzačov a približne 180 nelegálnych migrantov. Kontroly na hraniciach s Českom predĺžilo Rakúsko takisto o 20 dní ešte 28. októbra.

Polícia musí byť rýchlejšia než prevádzači. Preto sme zaviedli kontroly na hraničných bodoch skôr, než prevádzači zmenia svoje trasy. Počet zadržaných svedčí o úspešnosti boja proti týmto zločincom,“ vyhlásil rakúsky minister vnútra Gerhard Karner.

Rakúska polícia vykonáva kontroly taktiež na hraniciach s Maďarskom a Slovinskom, a to už od roku 2015. Tu jej pomáhajú aj vojaci. Okrem toho Rakúsko posilnilo aj dohľad v oblasti hraníc s Talianskom.

Predĺženie kontrol na hraniciach so Slovenskom o 20 dní oznámili ešte vo štvrtok Česko a Poľsko. Zároveň Slovensko predĺžilo dočasné kontroly na hraniciach s Maďarskom do 23. novembra.

SÚD ROZHODOL: Porušovanie základných práv a slobôd POČAS PANDÉMIE!
Väčšina z nás by na tie šialené týždne najradšej zabudla a pravdou je, že keď si dnes pozeráme súbory opatrení, mnohí len krútime, ako sme to všetci mohli dopustiť. Či už ide o „SNP 2“, počas ktorého si viac, ako polovica národa doslova hodiny... Čítať ďalej
03 | 11 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik