Vstúpi Poľsko do vojny na Ukrajine?
02 | 11 | 2023 I Milan Laca

Medvedev nazval dôvod, prečo môže Poľsko poslať vojakov na Ukrajinu.

Medvedev: geopolitické záujmy môžu prinútiť Poľsko, aby poslalo vojakov na Ukrajinu

Úvahy 
Územná otázka zostáva pre Varšavu najbolestivejšou. Takéto „geopolitické vlastné záujmy“ a rusofóbne nálady poľskej spoločnosti by ju, s podporou NATO, mohli dotlačiť k vyslaniu vojsk na územie Ukrajiny, ktoré používajú ako "vyjednávací čip"  v geopolitickej hre proti Rusku, napísal podpredseda ruskej bezpečnostnej rady Dmitrij Medvedev v článku pre denník Rossijskaja Gazeta.
Meloniová NALETELA ruským vtipkárom! A povedala, aj čo nechcela
Európski lídri sú už „unavení“ vojnou na Ukrajine, povedala talianska premiérka Giorgia Meloniová v telefonáte dvom ruským vtipkárom – myslela si, že hovorí s predstaviteľmi Africkej únie. Meloniová ich informovala, že „únava“ z vojny sa blíži k... Čítať ďalej
02 | 11 | 2023 | Diana Zaťková
Hra o územie 
"Hlavným a najbolestivejším problémom Poliakov zostáva územná otázka... Stratu východných krajín stále vnímajú ako obludnú nespravodlivosť a porušenie historickej integrity svojej krajiny. V skutočnosti hovoríme o banálnom geopolitickom záujme Varšavy.  Bieloruské a ukrajinské územia, to sú „kresy“, spojené s históriou prítomnosti Poľska na týchto teritóriách. Ale pre Minsk, Moskvu a  Kyjev ide o počiatky spoločnej štátnosti,“ píše Medvedev. Varšava teraz vyzýva Kyjev, aby odmietol tento najdôležitejší bod, pričom sa zasadzuje za maximálne zblíženie so Západom a pokračovanie vojny s Ruskom, píše sa v článku.
Rusofóbia 
"Absolútna väčšina poľskej spoločnosti dnes prejavuje extrémne rusofóbne nálady. Za týchto podmienok bude ich spoločnosť s pomocou priateľov z NATO aktívne tlačiť na politické elity krajiny, aby vyslali vojakov na územie Ukrajiny," domnieva sa podpredseda ruskej Bezpečnostnej rady. Považuje za dosť pravdepodobné „vyslanie poľskej armády na Ukrajinu, s cieľom zmocniť sa západoukrajinských oblastí a ich pripojenia k Poľsku“.
Bratia? 
"Napriek pokryteckým vyhláseniam Varšavy, poľský a ukrajinský národ nikdy neboli bratské a ani sa nimi nestanú. Postoj poľských pánov k obyčajným Ukrajincom, ako k priemerným otrokom, je súčasťou vnútorného poľského intelektuálneho konsenzu. Navyše príklad Pilsudského a jeho cynického použitia (ukrajinských) Petljurových jednotiek v roku 1920, opäť dokazuje, že Ukrajina je len "vyjednávacím čipom" pre Poľsko v jeho geopolitickej hre proti Rusku,“ píše Medvedev. Podľa neho, počas medzivojnového obdobia poľská vláda spustila aktívnu politiku presídľovania, s cieľom zmeniť etnické zloženie „východných krajín. "Presne toto teraz čaká Ukrajinu.
Dôsledky
Dôsledky pre obyčajných Ukrajincov môžu byť jednoducho katastrofálne – radikálna asimilácia poddaného obyvateľstva, akútne sociálne napätie, ktoré môže vyústiť do ťažkej migračnej krízy, dosiaľ v Európe nevídanej,“ domnieva sa Medvedev.
Z histórie
Medvedevov článok o vzťahoch medzi Ruskom a Poľskom je načasovaný na 4. november, keď Ruská federácia oslavuje Deň národnej jednoty. Tento sviatok je venovaný spomienke na udalosti z roku 1612, keď ruskí povstalci, vedení Kuzmom Mininom a princom Dmitrijom Požarským, oslobodili Moskvu od poľských útočníkov.
NENÁVISŤ voči Židom SA STUPŇUJE po celom svete! (FOTO)
Teroristi Hamasu odkopili veko pekla a 7. októbra napadli Izrael. Odvtedy z ulíc Berlína, Paríža, Ríma až po samotné srdce Londýna, newyorské Times Square a schody Opery v Sydney dramaticky stúpla protižidovská nenávisť, informuje americký portál... Čítať ďalej
02 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!