Obed s jedovatými hubami! Austrálčanka zabila troch hostí
03 | 11 | 2023 I Diana Zaťková

Hostiteľku víkendového rodinného obeda v jej austrálskom vidieckom dome obvinili z vraždy troch hostí jedovatými hubami a z pokusu o vraždu štvrtého, ktorý v nemocnici bojuje o život, informuje portál Breitbart.

Polícia zatkla Erin Pattersonovú (49) vo štvrtok v jej dome v Leongatha v štáte Victoria, kam boli rodičia jej bývalého manžela Gail a Don Pattersonovci, obaja vo veku 70 rokov, sestra Gail Pattersonovej Heather Wilkinson (66) a jej manžel Ian Wilkinson (68), pozvaní na obed 29. júla.

Všetci štyria hostia boli hospitalizovaní nasledujúci deň a prežil iba Ian Wilkinson.

Nie je to prvýkrát

Erin Pattersonovú už obvinili aj z troch pokusov o vraždu svojho bývalého manžela Simona Pattersona (48), ktorý ochorel po troch jedlách v rokoch 2021 a 2022, uvádza sa vo vyhlásení polície. Ten sa tentokrát júlového obeda so svojimi rodičmi, ktorí obaja zomreli, nezúčastnil.

Erin Pattersonová zostane v policajnej väzbe, kým sa v piatok neobjaví na miestnom súde, kedy môže potenciálne požiadať o prepustenie na kauciu. Kaucia za vraždu je zvyčajne rozhodnutie postúpené vyššiemu súdu.

NAJÚPRIMNEJŠIE vyjadrenie najvyššieho Zelenského generála: PATOVÁ SITUÁCIA! Doktrína NATO STROSKOTALA
Vojna na Ukrajine dosiahla patovú situáciu podobnú prvej svetovej vojne! Vrchný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl podporovaných Západom, začal čítať desaťročia staré knihy o zákopovej vojne ale „s najväčšou pravdepodobnosťou“ nedôjde k „hlbokým... Čítať ďalej
03 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Verejne odmietla akékoľvek previnenie

Polícia tvrdí, že príznaky, ktoré utrpeli štyria hostia, boli v súlade s otravou divokou muchotrávkou (Amanita phalloides), známou ako huby smrtiace.

Spoločnosť Australian Broadcasting Corp. uviedla, že Erin Pattersonová vo vyhlásení napísala, že na obed uvarila hovädzí steak z Wellingtonu s použitím húb kúpených vo veľkom reťazci supermarketov a sušených húb z ázijského obchodu s potravinami. Napísala, že jedlo aj jedla a neskôr trpela bolesťami žalúdka a hnačkou.

Ian Wilkinson, baptistický pastor, bol prepustený z nemocnice koncom septembra a polícia tvrdí, že sa naďalej zotavuje. Za vraždu vo Victorii hrozí maximálny možný trest 15 rokov väzenia.

AKTUÁLNE Desaťtisíce Slovákov budú mať PROBLÉM dostať sa do PRÁCE či ŠKOLY! Dotkne sa to aj VÁS?
Na Slovensku tiká časovaná bomba, ktorá čoskoro exploduje. Na veľmi zlý stav ciest a mostov môže už doplatiť prakticky každý z nás. Ak urgentne do opravy ciest nevlejeme miliardu eur, už čo nevidieť nás podľa experta čaká zatváranie mostov a... Čítať ďalej
03 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik