Na svojich blízkych spomínajú aj politici (VIDEO)
01 | 11 | 2023 I Eka Balaskova

Kráľ, či človek bez domova, nezamestnaný, či workoholik, učiteľ, či hudobník, ale aj politik. Každý z nás v týchto dňoch spomína na niekoho blízkeho, kto nás navždy opustil – niekto na rodičov, niekto na partnera a iný na dobrých známych. Rovnako to platí aj pre politikov. Tých slovenských nevynímajúc.

Zuzana Čaputová

„Naši blízki, ktorí nás opustili, ostávajú v našich spomienkach, súčasťou našich životov. Tieto dni sú príležitosťou uvedomiť si tú blízkosť a vďačnosť za to, že boli v našich životoch. Opustiť aspoň na okamih každodenný zhon a zahĺbiť sa pri svetle sviečok do seba i do svojich spomienok. Uvedomiť si pominuteľnosť nášho života a zároveň i jeho večnosť stelesnenú v ďalších generáciách. Zamyslieť sa nad odkazom našich predkov i nad tým, aké posolstvo zanecháme svojim potomkom. Prajem vám pokojný sviatočný deň,“ napísala prezidentka SR na Facebooku.

Začiatok novembra charakterizuje najmä spomienka na zosnulých
Katolícka cirkev si v stredu pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých. Na štvrtok 2. novembra pripadá Pamiatka zosnulých, ľudovo známa ako Dušičky. Oba dni charakterizujú spomienky na tých, ktorí už nie sú medzi nami, návštevy cintorínov,... Čítať ďalej
01 | 11 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Ladislav Kamenický

„Dnes je deň, keď všetci navštevujeme miesta posledného odpočinku našich najbližších, na ktorých neustále spomíname a ktorí nám toľko chýbajú. S každým z nich vždy odišlo aj kúsok zo mňa a v spomienkach na nich stále myslím. S láskou a vďakou, že boli neoddeliteľnou súčasťou môjho života,“ pripomína nám pominuteľnosť života aj minister financií.

Peter Pellegrini

Predseda NR SR vo videu, ktoré zverejnil na sociálnej sieti pripomenul, že čriepky spomienok z minulosti sú obrazom súčasnosti a že práve v týchto dňoch so svojimi blízkymi zosnulými vedieme dialóg a uvažujeme nad tým, čo prijímame a odovzdávame, aké hodnoty tu po nás zostanú. A práve na to by sme mali pamätať.

Denisa Saková

Aj ministerka hospodárstva si pripomína svojich drahých zosnulých.

„Nezabudnite dnes zapáliť sviečky vašim blízkym a priateľom, ktorí už nie sú medzi nami. Myslite na nich s láskou. Myslite na krásne chvíle, ktoré ste s nimi prežili. Teraz sú našimi anjelmi, ktorí nás tam zhora strážia a starajú sa o naše pozemské šťastí,“ nabáda nás Saková na svojej facebookovej stránke.

Máme tu jeseň! Viete, ako správne užívať vitamíny?
V chladnejšom období, ktoré priniesla jeseň, nás vitamíny chránia v rámci prevencie pred rôznymi zdravotnými ťažkosťami. Najviac vitamínov má surové ovocie a zelenina, avšak mnohí ľudia si ich dopĺňajú aj prostredníctvom krabičiek Céčka či Déčka,... Čítať ďalej
01 | 11 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik