Drucker chce riešiť nedostatočné financovanie olympiád
31 | 10 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Minister školstva, vedy, výskumu a športu Tomáš Drucker (Hlas-SD) sa plánuje stretnúť s predsedami predmetových olympiád na základe ich výzvy. Tá poukazuje hlavne na nedostatočné financovanie týchto súťaží. Pre TASR to uviedli z odboru komunikácie a marketingu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR.

"Drucker má záujem o riešenie tejto problematiky, a preto sa chce v najbližšej dobe stretnúť s predsedami

Predsedovia predmetových olympiád a súťaží zdôraznili, že finančné ťažkosti prinútili olympiády k obmedzeniu všetkých rozvojových aktivít, znižovaniu počtu organizovaných kôl a redukcii kategórií. Priblížili, že finančná podpora zostáva na rovnakej úrovni viac ako 20 rokov, pričom po zohľadnení inflácie dochádza k jej poklesu na menej ako polovicu.

Podpora na úrovni okresov a krajov je podľa predsedov ešte kritickejšia a učitelia čelia nedostatočnej podpore zo strany vedenia škôl, ktoré majú obmedzené rozpočty. Na stretnutí chcú predstaviť aj organizačné zmeny olympiád.

DOHODNUTÉ! POMOC VÝCHODU A 13. DÔCHODOK
V pondelok oficiálne uviedol Erika Tomáša (Hlas SD) do úradu ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny premiér Robert Fico. "Okamžite sme si podali ruky na prvé dve dôležité priority - pomoc ľuďom na východnom Slovensku postihnutým zemetrasením... Čítať ďalej
31 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik