VŠETCI O ČURILLOVCOCH KLAMÚ! Hovorí "objektívny" mainstream, Hamran, Čaputová, Ódor...
31 | 10 | 2023 I Eka Balaskova

Kým pravda pár krokov prejde, lož na krídlach svet trikrát obletí, hovorí stará múdrosť. Nový minister vnútra je vo funkcii týždeň a za ten čas už všeličo postíhal. Bývalý mainstream, opozícia, aj prezidentka tvrdí, že čo sa týka Čurillovcov, všetci klamú. Prokurátor ÚŠP vo videu dokonca hovorí, že klame aj policajt, ktorý písal Ódorovi, ešte ako zastupujúcemu ministrovi vnútra. Kto tu teda neklame...?

V prípade čurillovcov je veľmi ťažké vedieť, kto vlastne klame. Ak počúvate zjednodušený pohľad bývalého mainstreamu. Podľa neho tí, ktorí boli za svoje slová potrestaní, klamú. Pravdu majú tí, ktorým neprekážal dva roky trvajúci nezákonný stav, kedy obvinení čurillovci nie len že pracovali (boli aj povýšení), hoci mali byť postavení mimo službu.

Video – klamal aj policajt

„Keby sme preukázali to, že ten list napísal neskôr, znamená to, že si všetko vymyslel. Znamená to, že je sčasti klamár, ale to sa nedá preukázať a ja to jednoducho nebudem preukazovať. Aby sme nezatajili niečo, čo môže byť pre súd a pre obhajobu podstatné, tak sme ten list predložili,“hovorí vo videu prokurátor Matúš Harkabus, ktorý čurillovcom podpísal špeciálnu ochranu

https://en76hjgjfk4.exactdn.com/wp-content/uploads/2023/10/345714009_158651133834761_3612361698661968718_n-1.mp4

Pani prezidentka, čítajte zákony

Po tom, čo Matúš Šutaj Eštok „vyzliekol čurillovcov z uniformy“ sa prezidentka vyjadrila, že si jeho konanie nechá prešetriť. Zákon o štátnej službe, ale aj Ústava hovoria jasne.

Ústava Slovenskej republiky upravuje kompetencie hlavy štátu dostatočne jasne.(teda ako pre koho) V článku 102, písm. r. je síce uvedené, že „má právo vyžadovať si od vlády Slovenskej republiky a od jej členov informácie potrebné na plnenie svojich úloh,“ píše v Právnych listoch advokát Jozef Hutár.

MINISTER VNÚTRA MATÚŠ ŠUTAJ EŠTOK NEPORUŠIL ZÁKON!
Minister vnútra postupoval pri šiestich obvinených policajtoch v súlade so zákonom a nepotreboval súhlas úradu na ochranu oznamovateľov, píše na stránke Právne listy právnik Jozef Hutár. Šimečkov mainstream to ignoruje! Zatiaľ čo niektoré... Čítať ďalej
31 | 10 | 2023 | Gabriela Fedičová

Prezidentkou chránení

Zuzana Čaputová čurillovcov chráni už dlhší čas aj napriek tomu, že sú trestne stíhaní. Advokát si tiež myslí, že toto nie je prezidentkinou úlohou zabezpečiť chod ústavných orgánov. Hoci teraz prezidentka namieta, nenamietala, keď boli pred dvoma rokmi čurillovci namiesto postavenia mimo výkon služby, povýšení. Aj napriek tomu, že boli obvinení. Neprekáža pani prezidentke dva roky trvajúci nezákonný stav? Keby jej prekážal, asi by kvôli ich ochrane „neobetovala“ aj ministra, ktorého sama menovala – Ivana Šimka. Ten chcel tento nezákonný stav dať do poriadku, pričom odmietol Pavla Ďurku dosadiť na inšpekciu, kde by mal vyšetrovať sám seba a svojich kolegov.

Advokát „našich chlapcov“

Peter Kubina, ktorý robí právneho zástupcu „našim chlapcom sa pre mnohé médiá vyjadril, že krok nového ministra bol nezákonný. Minister sa podľa neho dopustil zneužitia právomoci verejného činiteľa. Stále sa drží toho, že čurillovci boli trestne stíhaní nezákonne a že sú súd rozhodol o tom, že sú nevinní. Doktor práv Peter Kubina spolupracoval aj so Zuzanou Čaputovou a pánom Danielom Lipšicom.

Súdny proces s jeho nevinnými klientami, teda čurillovcami zatiaľ nezačal a preto žiadny súd o ich nevine rozhodnúť nemohol. Navyše – potrebovali by Kubinove advokátske služby ľudia, ktorých súd oslobodil od viny?

Advokát Kubina: Nový minister na krok voči čurillovcom nemá právo
Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok rozhodol o dočasnom pozbavení výkonu štátnej služby šiestich príslušníkov Policajného zboru. Jeden deň odvolal a preradil policajného prezidenta Hamrana a deň na to rozhodol o pozbavení výkonu štátnej služby... Čítať ďalej
27 | 10 | 2023 | Eka Balašková

Všetci tu klamú?

Klame Diana Santusová – šéfka vyšetrovacieho tímu Oblúk? Ten dali Hamran s Mikulcom rozpustiť práve preto, že obvinil „našich chlapcov“ Klame však aj Ústavný súd – ten nevyhovel čurillovcom s legálne získanými nahrávkami, ktoré by podľa nich mali byť po novom zničené.

Klame aj bývalý dlhoročný šéf policajných odborov Litva, no aj Ľubomír Imlej – kým nenapísal list Ódorovi, kde ho informoval o ďalších praktikách, taktiež pôsobil na jednej z vyšších pozícií na krajskom riaditeľstve.

Klamú zrejme aj Holosová a jej šéf Littera z odporu špeciálnych činností útvaru ochrannej služby a prevencie úradu inšpekčnej služby. Aj oni rovnako, ako Imlej, či Litva už na svojich miestach nepôsobia. Aj tí písali Ódorovi, ako zastupujúcemu ministrovi vnútra o tom, ako im jeden z čurillovcov odobral utajené spisy týkajúce sa „našich chlapcov“.

Šutaj Eštok: Vážna výzva Hamranovi a Ódorovi k listu policajných funkcionárov (VIDEO+GALÉRIA)
O liste zastupujúcemu ministrovi vnútra a premiérovi Ľudovítovi Ódorovi znepokojených policajných funkcionárov, ktorým sa nepáčia konkrétne kroky priamych nadriadených, hovorí aj Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). Podľa poslanca píšu evidentne preto,... Čítať ďalej
11 | 10 | 2023 | Eka Balašková

Vlastne – nie všetci...

Pravdu hovoria zrejme len tí, kvôli ktorým sa „vojna v polícii“ rozpútala a mali voči Santusovej reči „ako zo staničnej krčmy“ Ale pravdu hovorí aj Štefan Hamran, ešte v utorok policajný prezident a tiež Zuzana Čaputová, ktorá jemu, aj Čurillovcom plne dôveruje. A nesmieme zabudnúť na bývalý mainstream – ten ich pravdy mohutne posúva občanom.

Tak teda – kto tu klame?

Otázkou je, či klamal aj jeden z čurillovcov – Sabota. Ten sa totiž ku všetkému priznal. Alebo to, že „len súhlasil s tým, že sa dej skutku udial tak, ako je opísaný.“ (skutkom bola trestná činnosť „našich chlapcov“ nie je priznanie...?

Krúpa zaperlil: Fico s Eštokom hrajú divadlo s vodným delom, koňmi a dronmi
Nová vláda divadlom na hranici odkláňa pozornosť od čistiek v polícii. Vyhlásila to opozičná SaS. Skonštatovala, že hranice treba chrániť, no musí ísť o skutočnú ochranu. Poslanec Juraj Krúpa (SaS) pritom poukázal na dôležitosť fungovania... Čítať ďalej
31 | 10 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik