Angelina Jolie: Terorizmus Hamasu NEMÔŽE OSPRAVEDLNIŤ izraelské bombardovanie Gazy!
31 | 10 | 2023 I Diana Zaťková

Herečka Angelina Jolie sa postavila proti izraelskému bombardovaniu pásma Gazy v odvete za teroristický útok Hamasu, pri ktorom zahynulo viac ako 1400 Izraelčanov, z ktorých väčšina boli civilisti, informuje americký portál Breitbart.

Na životoch všetkých ľudí na celom svete záleží rovnako!

V príspevku na Instagrame Jolie oprávnene odsúdila útok na Izrael predtým, ako odsúdila útok IDF na Gazu.

„Rovnako ako milióny ľudí na celom svete som strávila posledné týždne nahnevaná kvôli teroristickému útoku v Izraeli, smrti toľkých nevinných civilistov a premýšľala som, ako najlepšie pomôcť. Aj ja sa modlím za okamžitý a bezpečný návrat každého rukojemníka a za rodiny, ktoré nesú nepredstaviteľnú bolesť z vraždy milovanej osoby. Predovšetkým zavraždili deti a mnohé deti teraz osireli,“ povedala.

„To, čo sa stalo v Izraeli, je akt teroru. To však nemôže ospravedlniť nevinné životy stratené pri bombardovaní civilného obyvateľstva v Gaze, ktoré nemá kam ísť, nemá prístup k jedlu ani vode, nemá možnosť evakuácie a dokonca ani základné ľudské právo na prekročenie hranice a útočisko,“ dodala.

Herečka nespomína, že susedné krajiny v regióne vrátane Egypta odmietli prijať palestínskych utečencov z Gazy.

V pásme Gazy katastrofa neslýchaných rozmerov. Pasca pre milióny civilistov
Katastrofa neslýchaných rozmerov. Izraelské útoky na pásmo Gazy už majú na svedomí vyše 8000 životov. Na obrovské utrpenie ľudí upozorňujú tamojšie zdravotnícke úrady. Medzinárodný výbor Červeného kríža(MVČK) požaduje okamžitú deeskaláciu... Čítať ďalej
29 | 10 | 2023 | Mária Sliacka

Jolie tvrdí, že jej najviac záleží na ľuďoch „vysídlených násilím v akomkoľvek kontexte“, pričom poznamenala, že pásmo Gazy „má viac ako 2 milióny obyvateľov (polovica z nich sú deti), ktorí žili pod krutou blokádou takmer dve desaťročia po desaťročiach vysídľovania a bez štátnej príslušnosti“.

„Tých niekoľko nákladných vozidiel s pomocou, ktoré prichádzajú, je zlomkom toho, čo je potrebné (a bolo dodávané denne pred súčasným konfliktom), a bombové útoky spôsobujú denne zúfalé nové humanitárne potreby. Odmietnutie pomoci, paliva a vody kolektívne trestá ľudí. Ľudstvo požaduje okamžité prímerie. Na životoch Palestínčanov a Izraelcov – a na životoch všetkých ľudí na celom svete – záleží rovnako,“ pokračovala.

Veľvyslankyňa dobrej vôle OSN

Ako uvádza The Hollywood Reporter (THR), Jolie už viac ako 20 rokov spolupracuje s Vysokým komisárom OSN pre utečencov a pravidelne vedie kampane na „podporu násilne vysídlených ľudí na celom svete“.

„Prvýkrát nastúpila v roku 2001 ako veľvyslankyňa dobrej vôle OSN a potom v roku 2012 bola vymenovaná za špeciálneho vyslanca. Minulý rok  odstúpila zo svojej úlohy  v UNHCR s tým, že v tom čase povedala, že chce riešiť širší súbor humanitárnych a ľudských práv,“ poznamenala THR.

„Pred týždňom sa otvoril hraničný priechod medzi Egyptom a Gazou, aby umožnil na toto územie len hŕstku nákladných áut prepravujúcich pomoc – množstvo, ktoré humanitárni pracovníci tvrdia, že nestačí na riešenie bezprecedentnej humanitárnej krízy,“ dodalo.

Je zámerom Európskeho parlamentu VŠETKÝCH NAS*AŤ?
Tí najväčší šialenci v europarlamente spolu súťažia! Český europoslanec Ivan David o norme na domáce zvieratá aj ďalších bruselských chuťovkách... Obmedziť chov hospodárskych zvierat? Hlavný záujem je vytvoriť priestor na dovozy z mimoúnijných... Čítať ďalej
31 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik