Tragédia pri železničnom nešťastí. Zomrel obľúbený hokejový brankár a tréner
29 | 10 | 2023 I Mária Sliacka

Marek Milý mal len 54 rokov. Bol obľúbeným brankárom a trénerom. Až do včerajška. Jeho život sa skončil tragicky pri železničnom nešťastí.

O život ho pripravil nákladný vlak

Hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky Ria Feik Achbergerová informovala, že v sobotu 28.10. v obci Haniska v okrese Prešov   prišiel o život športovec Marek Milý. Zomrel po zrážke s vlakom. Svedkovia ho videli sedieť na koľajniciach, stret s mnohotonovým kolosom nemohol prežiť. Doprava bola prerušená od 20.05 do 22:22. v úseku Drienovská Nová Ves-Prešov.  

Čo hovoria svedkovia?

Podľa svedkov športovec sedel na koľajniciach a rušňovodič naňho trúbil, ale zrážke už nedokázal zabrániť. Dopravu na úseku obnovili o 22:22.

Foto:Zdroj: Facebook: Ahoj Bardejov

Blízki a fanúšikovia sú šokovaní

Pluska uvádza, že k Milý bol hokejistom a neskôr trénerom. Pôsobil vo viacerých kluboch, hlavne v Košiciach a Bardejove. Bol veľmi obľúbený. Hokejistom je aj jeho syn Juraj, ktorý v súčasnosti hrá za klub HC Prešov.

Aj košický hokejový klub smúti

“S hlbokým smútkom v srdci oznamujeme, že nás vo veku 54 rokov navždy opustil otec, manžel, tréner, výborný kamarát a skvelý človek Marko Milý. V klube si ho budeme navždy pamätať ako večne usmiateho tvrdo pracujúceho brankára i trénera, ktorý odovzdával či už v A-tíme, alebo v mládeži svoje bohaté skúsenosti. Marko stál pri klube aj v najťažších COVID-ových časoch a pre klub odvádzal nesmierne cennú prácu. Synovi Jurajovi a celej pozostalej rodine vyjadrujeme úprimnú sústrasť,” napísal HC Košice.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik