Výstrahy pred dažďom platia stále na veľkej časti územia Slovenska
27 | 10 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Výstrahy pred dažďom platia aj naďalej na veľkej časti územia Slovenska. Druhý stupeň výstrahy je vydaný pre väčšinu Banskobystrického kraja a ďalšie okresy. Výstrahy predbežne platia v piatok do 18.00 h. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na svojom webe.

Druhý stupeň výstrahy pred dažďom okrem väčšiny Banskobystrického kraja aj v okresoch Košice-okolie, Rožňava, Sobrance, Levice, Humenné a Snina. Ojedinele sa tam očakáva výskyt intenzívneho dažďa s úhrnom zrážok od 45 do 55 milimetrov.

Najnižší stupeň výstrahy pred dažďom je vydaný na väčšine Bratislavského, Trnavského a Nitrianskeho kraja, tiež vo zvyšných okresoch Košického a Banskobystrického kraja. Rovnako aj v okresoch Bánovce nad Bebravou, Partizánske, Prievidza, Medzilaborce a Turčianske Teplice. Tu môže byť podľa SHMÚ lokálny výskyt dažďa s úhrnom zrážok od 30 do 45 milimetrov.

Prevažne v južnej polovici Slovenska platí aj prvý stupeň hydrologickej výstrahy pred povodňami z trvalého dažďa. Tok rieky Podlužianka na stanici Hronské Kľačany v banskobystrickom regióne dosiahol hranicu druhého stupňa povodňovej aktivity. Na niektorých ďalších tokoch boli zaznamenané hodnoty indikujúce prvý stupeň povodňovej aktivity.

V Bratislavskom, Nitrianskom a na väčšine Trnavského kraja platí v piatok do 18.00 h aj najnižší stupeň výstrahy pred vetrom. V Košiciach, okresoch Košice-okolie a Trebišov by mala platiť výstraha pred vetrom o hodinu dlhšie.

Fico nasmeruje Slovensko do medzinárodnej izolácie, tvrdí Heger
"Vláda SR už háji záujmy Kremľa, nie Slovenska!", vyjadril sa expremiér Eduard Heger s tým, že Fico nasmeruje Slovensko do medzinárodnej izolácie. No povedzte, nie je ten Edušo rozkošný? "Prvá cesta Roberta Fica na samit do Bruselu ukazuje, že... Čítať ďalej
27 | 10 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!