Erdogan v telefonáte s pápežom odsúdil izraelský MASAKER Palestínčanov
28 | 10 | 2023 I Diana Zaťková

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan vo štvrtok telefonicky hovoril s pápežom Františkom. Počas hovoru odsúdil "masaker" spáchaný izraelskými silami v pásme Gazy ako odvetu za teroristický útok Hamasu zo 7. októbra, informuje Breitbart.

Erdogan tvrdo

Prezident Erdoğan poznamenal, že izraelské útoky proti Gaze, ktoré nemajú miesto v žiadnom zo svätých textov, eskalovali do masakru, a povedal, že "je hanebné pre ľudstvo, že medzinárodné spoločenstvo ignoruje vývoj udalostí a že všetky krajiny musia zvýšiť svoje hlasy proti tejto humanitárnej tragédii,“ uviedlo turecké predsedníctvo vo vyhlásení.

Pápež reaguje

Tlačová kancelária Svätej stolice zdôraznila „pápežov smútok“ nad situáciou a zároveň zopakovala, že Vatikán obhajuje „riešenie v dvoch štátoch“.

 

 

„Komunikácia, o ktorú požiadala, sa zamerala na dramatickú situáciu vo Svätej zemi,“ povedal Bruni. "Pápež vyjadril svoj zármutok nad tým, čo sa deje, a pripomenul stanovisko Svätej stolice v nádeji, že možno dosiahnuť riešenie v podobe dvoch štátov a osobitného štatútu pre mesto Jeruzalem."

Izraelská odveta

Islamistická skupina Hamas zabila viac ako 1400 ľudí a zajala približne 220 rukojemníkov pri rozsiahlom teroristickom útoku zo 7. októbra v južnom Izraeli. Podľa OSN pri odvetných operáciách izraelská armáda doteraz zabila v Gaze viac ako 6 500 ľudí, z toho viac ako 2 700 detí.

EÚ ZVONÍ UMIERÁČIK! Môžu za to bludy progresivistických politikov
Tam, kde sme, nás priviedli bludy progresivistických politikov! Vojenský analytik Andor Šándor je presvedčený, že politici ukázali v oblasti migrácie svoju nezodpovednosť a hranice už boli prekročené. V dôsledku toho budú európske metropoly svedkom... Čítať ďalej
28 | 10 | 2023 | Eka Balaskova

Turecké predsedníctvo uzavrelo svoje vyhlásenie vyhlásením, že Türkiye „vyvíja veľké úsilie na dodanie humanitárnej a lekárskej pomoci do Gazy a že každý by mal aktívne podporovať toto úsilie, aby zabezpečil neprerušované dodávky pomoci nevinným civilistom“.

Na Hamas prší pekelný oheň

V stredu izraelský premiér Benjamin Netanjahu prehovoril k svojmu národu o stave vecí a povedal im, že v najbližších dňoch dôjde k pozemnej invázii do Gazy.

Na Hamas prší pekelný oheň,“ povedal Netanjahu. "Už sme zlikvidovali tisíce teroristov - a toto je len začiatok."

"Zároveň sa pripravujeme na pozemný vpád," pokračoval. „Nebudem podrobne uvádzať kedy, ako alebo koľko, ani celkové úvahy, ktoré berieme do úvahy, z ktorých väčšina je verejnosti neznáma, a tak to musí byť, aby sme lepšie chránili životy našich vojakov."

ZÚRIVÁ PRESTRELKA gangov prevádzačov migrantov na maďarských hraniciach!
Stredná Európa v strachu! Traja ľudia boli zabití a jeden ďalší zranený počas zúrivej niekoľkohodinovej prestrelky medzi gangmi prevádzajúcimi migrantov na srbsko-maďarských hraniciach. Aj vďaka tomu miestni obyvatelia uviazli v migračnej kríze v... Čítať ďalej
28 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik