U ČURILLOVCOV zrazu neplatí PADNI KOMU PADNI?
28 | 10 | 2023 I Eka Balaskova

Hoci aktuálne majú kompetentní iné problémy, kauza čurillovcov a manipulácia so spismi určite nezapadne prachom, keďže práve nastupujúca vládna garnitúra na ňu roky poukazovala. Doktor práv Martin Ribár, predseda OZ Za demokraciu a právny štát v statuse na Facebooku uvažuje nad tým, aká je realita okolo tvrdenia, že so spismi manipulovala bratislavská Krajská prokuratúra a Generálna prokuratúra SR.

Čurillovcom a podozreniam z manipulácii trestných konaní a podozreniam z inštruovania vypočúvaných, sa Ribár venuje opakovane. Vždy pripomína, že aj na elitných príslušníkov NAKA sa vzťahuje prezumpcia neviny a to až do momentu, kým nebudú odsúdení.

„Z úst niektorých politikov, predstaviteľov štátnych orgánov - predovšetkým zo strany prezidenta PZ Hamrana a špeciálneho prokurátora Lipšica, niektorých novinárov a médií zaznieva naratív, že stíhanie „našich chlapcov“ je nedôvodné, účelové a vykonštruované, a je to len pomsta za ich „poctivú“ prácu pri „očiste spoločnosti“. Pri „našich chlapcoch“ zrazu neplatí povestné „padni, komu padni“ a „polícia má rozviazané ruky“? Všetko je jasné a zrazu vec netreba riadne vyšetriť? Zrazu neplatí, že o vine či nevine má rozhodnúť nezávislý a nestranný súd?,“ pýta sa Ribár.

Vojna v polícii! Čurillovci získali status chránencov. Čo to znamená?
Nominant na ministra vnútra Matúš Šutaj Eštok (HLAS-SD) chce ukončiť vojnu v polícii. Ako sa zdá, nebude to však mať vôbec jednoduché. Špeciálna prokuratúra, pod taktovkou Lipšica urobila rýchly krok, ktorým podľa všetkého "Čurillovcov" na polícii... Čítať ďalej
18 | 10 | 2023 | Ivan Mihale

Ribár tiež spochybňuje tvrdenia, že ako odposluchy, tak aj ich prepisy sú zmanipulované. Dostupné informácie podľa Ribára hovoria o zhruba siedmich tisícoch hodín týchto záznamov, čo sú možno aj desaťtisíce strán prepisov. Ribár preto nechápe, že niekto môže hovoriť o manipuláciách takého množstva materiálov.

„Verejnosti sa dokonca podsúva, že k manipulácii prepisov zvukových nahrávok malo prísť aj zo strany Krajskej prokuratúry Bratislava a Generálnej prokuratúry SR,“ upozorňuje Ribár a prikladá svoj osobný názor, že ide o účelovú snahu spochybniť stíhanie „našich chlapcov“ (tak čurillovcov volá odchádzajúci policajný prezident Hamran, pozn. red.), čím sa Krajská prokuratúra Bratislava, ale aj Generálna prokuratúra dostávajú pred verejnosťou dostávajú do zlého svetla.

zdroj: FB Za právny štát | Advokát Martin Ribár

„Krajská prokuratúra Bratislava, ktorá dozoruje trestné stíhania „našich chlapcov“, sa opakovane vyjadrila, že ich trestné stíhanie považuje za dôvodné a Generálna prokuratúra SR si „dovolila“ zamietnuť sťažnosť týchto stíhaných príslušníkov NAKA proti uzneseniu o vznesení obvinenia,“ dopĺňa Ribár, ktorý na otázku o manipulácii Krajskou, či Generálnou prokuratúrou odpovedá, že to nie je možné.

Členovia Súdnej rady: Rozhodovanie musí byť nie len nezávislé, ale aj bezpečné!
V utorok, 24. októbra sa v Ružinove, v jednom z domov na Albrechtovej ulici strieľalo. Psychiatrický pacient na úteku strieľal na nemenovanú sudkyňu Okresného súdu Bratislava II. Tlačové vyhlásenie k medializovanej správe vydalo aj niekoľko sudcov,... Čítať ďalej
26 | 10 | 2023 | Eka Balaskova

„Tak Krajská prokuratúra Bratislava ako aj Generálna prokuratúra SR „nerobia“ - nevyhotovujú prepisy zvukových záznamov, ani do ich obsahu nijako nezasahujú – ani nezodpovedajú za obsah jednotlivých prepisov, to majú na starosti špecializované policajné zložky,“ vysvetľuje Ribár, ako to funguje a cituje Krajskú prokuratúru Bratislava: „Za správnosť prepisov nahrávok záznamu tzv. "odposluchov" zodpovedá špecializovaný policajný útvar, ktorý nahrávky prepisuje. Prokuratúra pri svojich rozhodnutiach vždy vychádza z aktuálnych dôkazov vrátane prepisov nahrávok záznamu tzv. "odposluchov" a prokurátor nemôže do nich zasahovať."

Facebook / Matúš Šutaj Eštok

Ribár prízvukuje, že Krajská prokuratúra Bratislava príslušnému vyšetrovateľovi uložila záväzný pokyn preveriť rozpory medzi zvukovými záznamami a ich prepismi. Ak tieto existujú, musí bezodkladne dôjsť k ich oprave.

„Záverom dodám, že podozrenia z manipulácií trestných konaní a podozrenia z inštruovania vypočúvaných osôb týmito vyšetrovateľmi NAKA a ich operatívnymi pracovníkmi je nutné RIADNE a OBJEKTÍVNE vyšetriť -  pred zákonom musia byť všetci rovní, aj vyšetrovatelia NAKA a ich operatívni pracovníci – nech sa preukáže zákonným spôsobom, či sú vinní z toho, čo sa im kladie za vinu, alebo nech sa preukáže, že sa takéhoto konania nedopustili,“ uzatvára Ribár.

POLITOLÓG VYTOČENÝ DO BIELA! Šialenci okolo Matoviča zneužívajú meno našej vlasti!
OĽaNO A PRIATELIA KONČÍ! PRICHÁDZA SLOVENSKO! Hnutie OĽANO a priatelia opäť zmenilo názov. Po novom sa volá Slovensko. Politológ je vytočený do biela. Tvrdí, že šialenci okolo Matoviča zneužívajú meno našej vlasti! Hnutie OĽANO a priatelia opäť... Čítať ďalej
25 | 10 | 2023 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!