Nový minister sa stretol s Hamranom (GALÉRIA)
26 | 10 | 2023 I Eka Balaskova

Nový minister nastúpil aj na rezort vnútra. Matúš Šutaj Eštok (nom. Hlas-SD) dávno prezentoval názor, že na tomto ministerstve budú vzhľadom na dianie v polícii a bezpečnostných zložkách za posledné tri roky nutné veľké zmeny. Jedným z hlavných aktérov tohto diania je policajný prezident Štefan Hamran. Toho Šutaj Eštok kontinuálne kritizoval a sám Hamran po voľbách uznal, že pod novým vedením ministerstva nebude vedieť pracovať.

Kým však Hamran skutočne zamieri do civilu, ešte ho vo funkcii čaká niekoľko dní. V stredu teda bol nútený podať si ruku aj so svojim neúnavným kritikom a novým šéfom. Šutaj Eštok si totiž v stredu, 25. októbra prevzal ministerské poverenie z rúk prezidentky SR a hneď nastúpil do úradu.

Takto to nepôjde

„Určite odídem. Povedal som, že ak bude veci verejné spravovať tento človek (Robert Fico, pozn. redakcie), pre ktorého sú priority v podstate odvolať špeciálneho prokurátora a zbaviť sa policajného prezidenta, tak, samozrejme, pre mňa to nedáva absolútne žiadny zmysel,“ uviedol policajný prezident Štefan Hamran v relácii Na Telo PLUS ešte 10. októbra. Povedal tiež, že nechce čakať na odvolanie a o pár dní svoju žiadosť o uvoľnenie zo služobného pomeru k 31. októbru 2023 aj odovzdal.

BALÍ HAMRAN KUFRE? Policajný šéf oznámil, kedy sa vzdá funkcie
Tak sa zdá, že nová vláda je už takmer istá, a policajný prezident Štefan Hamran opäť potvrdil, že na svojom poste po nástupe novej vlády na čele s predsedom Smeru-SD nezotrvá, informuje portál tvnoviny.sk. „Určite odídem. Povedal som, že ak bude... Čítať ďalej
10 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Prevzal si agendu

Facebooková stránka Ministerstva vnútra SR informovala, že Matúš Šutaj Eštok nastúpil do úradu ministra vnútra a absolvoval úvodné stretnutia so zástupcami jednotlivých oddelení MV.

„Kľúčovou úlohou ministerstva vnútra bude bezpečnosť a ochrana občanov našej krajiny,”uviedol minister vnútra SR.

Facebook / Matúš Šutaj Eštok
Facebook / Matúš Šutaj Eštok
Facebook / Matúš Šutaj Eštok
Facebook / Ministerstvo vnútra SR
Facebook / Ministerstvo vnútra SR
Facebook / Ministerstvo vnútra SR
O „čistkách“ zatiaľ nehovorí

Nový minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) sa po prevzatí agendy vyjadril, že má pomerne jasnú predstavu o tom, ako by mal rezort vyzerať. Za jednu z priorít označil ochranu obyvateľov Slovenska, migrácia je podľa neho nezvládnutá. K personálnym otázkam sa zatiaľ nechcel vyjadrovať.

PRVÉ PLÁNY NOVÝCH MINISTROV VLÁDY ROBERTA FICA
Ministri novovymenovanej vlády SR si v stredu popoludní prevzali agendu na svojich úradoch. Z ministerstiev zamierili rovno na úrad vlády, kde sa zišli na prvom rokovaní kabinetu Roberta Fica (Smer-SD). Riešiť by podľa ministrov mali personálne... Čítať ďalej
26 | 10 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!