Politológ: ODCHÁDZA NAJZBYTOČNEJŠIA VLÁDA V DEJINÁCH
25 | 10 | 2023 I Gabriela Fedičová

Vláda Zuzany Čaputovej, ktorú viedol Ľudovít Ódor odchádza. "Bola to teda prezidentská vláda a rozhodujúcim kritériom nebola odbornosť, ale liberálno-progresivistická ideológia," myslís si politológ.

Vláda prezidentky Zuzany Čaputovej, vláda odborníkov, ktorú viedol Ľudovít Ódor odchádza a podľa politológa Eduarda Chmelára bola najzbytočnejšou vládou vo svete.

Názor Eduarda Chmelára zverejnený na sociálnej sieti preberáme v plnom znení.

Úradnícka vláda TO v pravom zmysle slova nebola

Hoci sa pred piatimi mesiacmi liberálne médiá horlivo snažili navodiť dojem, že do kresla premiéra prichádza génius, hoci sa Zuzana Čaputová urputne usilovala dať jeho tímu prívlastok "vláda odborníkov", faktom je, že dnešným dňom končí na Slovensku asi tá najzbytočnejšia vláda v jeho moderných dejinách.

Názory na jej pôsobenie môžu byť rôzne, som však presvedčený, že kabinet Lajosa Ódora na veľmi dlhý čas zdiskreditoval samotnú myšlienku úradníckej vlády.

Vieme aj to, že to úradnícka vláda v pravom zmysle slova nebola.

Nielen preto, že jej členovia boli poprepájaní s Progresívnym Slovenskom a torzom bývalej vládnej koalície bez zohľadnenia záujmov opozície, takže bola iba pokračovaním Hegerovej vlády inými prostriedkami. Ale najmä preto, že bola poskladaná ústavne pochybným a politicky amatérskym spôsobom.

Podľa Ústavy SR totiž vládu zostavuje premiér, nie hlava štátu, a ak chce byť vláda stabilná (každá, vrátane tej úradníckej), musí sa opierať o podporu parlamentných strán, ktoré prezidentka arogantne obišla.

Izrael má veľký problém! Vydrží takú vojnu? Márne hrozí?
„Izraelčania sú vydesení“: prečo je vstup Hizballáhu do vojny na Blízkom východe nebezpečný? Izraelská armáda je na hranici svojich možností, Hizballáh by mohol vstúpiť do konfliktu. Veľký problém Potenciálny vstup libanonského Hizballáhu do... Čítať ďalej
25 | 10 | 2023 | Milan Laca

Bola to teda prezidentská vláda a rozhodujúcim kritériom nebola odbornosť, ale liberálno-progresivistická ideológia

Osobne ma to mrzí, lebo samotná úradnícka vláda patrí medzi najpopulárnejšie typy vlád v zahraničí a aj na Slovensku by mala veľký potenciál, keby si ujasnila, čo je jej historickým poslaním: dotiahnuť do konca agendy, ktoré si predchádzajúce vlády pred sebou tridsať rokov tlačili ako narastajúcu snehovú guľu a pre ideologické rozpory ich nedokázali vyriešiť.

Namiesto toho rozdával Ódorov kabinet nevyžiadané rady pre "úspešné Slovensko", ktoré Ficova vláda zmetie zo stola. Nie preto, že by nevedela oceniť ich genialitu, ale preto, že boli sociálne extrémne necitlivé, vedené až fanatickou vierou v neoliberálnu ideológiu a bezohľadné k najslabším vrstvám spoločnosti.

Ódorova vláda bola taká neviditeľná, že miestami sa zdalo, akoby sme žiadnu nemali

Po hysterických exhibíciách Igora Matoviča sa to javilo ako posun vpred, lenže Slovensko vládu naozaj potrebovalo.

Najmä pri zemetrasení, keď jej totálny nezáujem o ľudí postihnutých katastrofou bol až šokujúci.

V takých chvíľach ľudia potrebujú ochrannú ruku štátu cítiť, nuž ale keď bývalý učeň Ivana Mikloša verí radšej v pseudonáboženskú koncepciu neviditeľnej ruky trhu, niet sa čo čudovať. Boli to teda stratené mesiace.

Lajos Ódor prekonal v pasivite aj kabinet Jozefa Moravčíka, a to už je čo povedať. Pani prezidentka vybrala rovnako nepoužiteľných ľudí ako je ona sama.

Takže zbohom, neďakujeme, odíďte na smetisko dejín. Prešľapovania na jednom mieste už naozaj stačilo.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik