Čaputovej vláda odchádza: KONEČNE! TÝMTO sa zapíše do histórie, myslí si Gyimesi
25 | 10 | 2023 I Diana Zaťková

Končí Čaputovej progresívna vláda. Konečne! Naživo sme mohli vidieť, ako by vyzeralo Slovensko, ak by naplno vládlo PS s podporou akoby ich členky Čaputovej. V reakcii na udalosti z utorka to skonštatoval György Gyimesi (Aliancia). A čo si budeme pamätať? Bola to jediná vláda v histórii, ktorá si odpálila vlastného ministra vnútra na základe tlaku policajného prezidenta (inak jeho podriadeného).

Strana SNS v utorok 24. októbra stiahla nomináciu Rudolfa Huliaka na post ministra životného prostredia, voči ktorému mala prezidentka výhrady a zmenou nominácie podmieňovala aj vymenovanie novej vlády, a nahradila ho Tomášom Tarabom. Toho už Zuzana Čaputová akceptuje, a tak sa rozlúčila s dočasne poverenou vládou svojich takzvaných odborníkov, a dnes, 25. októbra, vymenuje novú vládu Roberta Fica.

Konečne!

K odchodu úradníckej vlády sa vyjadril aj politik György Gyimesi. "Končí Čaputovej progresívna vláda. Konečne! Za normálnych okolností by tento akt nestál za pozornosť. Úradnícke vlády zvykli svietiť, kúriť a zabezpečovať voľby. No nie Čaputovej. Jej vláda sa zapíše do histórie ako vláda, ktorá napriek takmer nulovej podpore v parlamente dokázala prijať opatrenia, na ktoré by si netrúfli ani riadne vymenované vlády," upozorňuje Gyimesi.

TVRDÁ PORÁŽKA! Čaputová v paláci vybuchla od zlosti!
Prezidentka Čaputová sa do dejín zapíše ako ZAKOMPLEXOVANÁ PUBERTIAČKA! Rudolf Huliak urobil veľké gesto, ktoré zo Zuzany Čaputovej robí malú, zákernú a podlú osobu. Skonštatoval to na sociálnej sieti podpredseda Smeru SSD Ľuboš Blaha. Hovorí sa,... Čítať ďalej
24 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Toto by sme chceli?

Podľa neho však Čaputovej vláda jedno pozitívum predsa len priniesla. "Naživo sme mohli vidieť ako by vyzeralo Slovensko ak by naplno vládlo PS s podporou akoby ich členky Čaputovej. Stačí si pozrieť návrhy na šetrenie v ich “lego kockách”. Takmer všetky opatrenia boli zamerané proti ľuďom a rodinám. Škrtanie sociálnych istôt, prepúšťanie vo verejnej správe a zvyšovanie daní. Na druhej strane iba zbrojenie, podpora Ukrajiny a podpora všetkého možného od Bruselu po Washington, okrem vlastných občanov."

FOTO TASR - Jaroslav Novák | Na snímke zľava nový minister vnútra Ivan Šimko, nový minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Wlachovský, predseda vlády SR odborníkov Ľudovít Ódor, prezidentka SR Zuzana Čaputová, podpredsedníčka vlády SR odborníkov Lívia Vašáková, nový minister obrany SR Martin Sklenár a nový minister hospodárstva SR Peter Dovhun pózujú počas spoločného fotenia po vymenovaní novej vlády odborníkov pred Prezidentským palácom v Bratislave v pondelok 15. mája 2023. Prezidentka SR Zuzana Čaputová dnes vymenovala novú úradnícku vládu, ktorá nahradila dočasne poverený kabinet Eduarda Hegera. Heger požiadal 7. mája hlavu štátu o zbavenie poverenia viesť vládu.

Silové riešenie bolo pre nich samozrejmosť

Gyimesi prízvukuje, že to bola jediná vláda v histórii, ktorá si odpálila vlastného ministra vnútra na základe tlaku policajného prezidenta (inak jeho podriadeného), a to len preto, pretože sa chcel správať zodpovedne a konať v súlade so zákonom. Jasne tým dali najavo, že silové riešenie volebného súboja je pre nich samozrejmosť.

Vláda vítačov migrantov

Podľa politika s maďarskou národnosťou to bola vláda vítačov migrantov. "Najprv sa tvárili, že nelegálna migrácia neexistuje, potom v EÚ nezavetovali kvóty na migrantov, následne zahmlievali, a až keď im to prerárstlo cez hlavu, prijali kozmetické riešenia. …a nezabudli dourážať našich južných susedov. ….je dobré, že sú už len minulosť," uzavrel Gyimesi.

Politológ: ODCHÁDZA NAJZBYTOČNEJŠIA VLÁDA V DEJINÁCH
Vláda Zuzany Čaputovej, ktorú viedol Ľudovít Ódor odchádza. "Bola to teda prezidentská vláda a rozhodujúcim kritériom nebola odbornosť, ale liberálno-progresivistická ideológia," myslís si politológ. Vláda prezidentky Zuzany Čaputovej, vláda... Čítať ďalej
25 | 10 | 2023 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik