ERIK KALIŇÁK progresívnym pokrytcom: Vtedy ste však čušali, ako vši pod chrastou
25 | 10 | 2023 I Eka Balaskova

Erik Kaliňák (Smer-SSD) zložil klobúk pred Rudolfom Huliakom a tým, ako „odzbrojil“ Zuzanu Čaputovú. Tá bola pripravená porušiť Ústavu SR, len aby zabránila suverénnej vláde, ktorá nepodľahne tlaku médií a mimovládok.

Urobil tak vo videu na Facebooku, kde použil aj zábery z tlačovej besedy mimovládnych organizácií, ktorých jediným argumentom proti vymenovaniu Huliaka bolo že ani Huliak, ale ani Taraba, či Kuffa ministrom životného prostredia byť nemôžu. Pritom práve Huliak si to v uplynulom týždni niekoľkokrát pred národom obhájil v televíznych diskusiách. Po tom, čo sa prekrúžkoval do parlamentu šesťdesiatimi tisícmi hlasov vo voľbách. Ibaže pre pani prezidentku je petícia viac, ako voľby a preto nemá problém ani s porušením Ústavy. Kaliňák však nešetrí ani prezidentke naklonené médiá, pričom je zvedavý, keď raz nastúpi konzervatívny prezident, ktorý nebude ochotný vymenovať ministra s liberálnymi názormi.

Vrchol absurdnosti

Kaliňák hovorí o tlačovej besede 60-tich mimovládok, na ktorej nevedomým občanom Slovenska oznámili starostlivo zvážené rozhodnutie, že Rudolf Huliak nemôže byť ministrom životného prostredia. Rovnako neprijateľní sú pre nich aj Tomáš Taraba, či Štefan Kuffa. Ti podľa jednej z aktivistiek nie sú vhodní, ani ako štátni tajomníci.

HANBA ŽURNALISTIKY! BOJKOT ŠIMEČKOVÝCH MÉDIÍ doviedla SNS do dokonalosti! (VIDEO)
Majú po chlebe! Poslanci novej slovenskej vládnej koalície zloženej z víťaznej strany Smer-SD, Hlas-SD a SNS plánujú poskytnúť viac priestoru „alternatívnym médiám“. Tým Šimečkovým médiám, menovite Denníku N, Aktualitám alebo denníku SME, mnohí z... Čítať ďalej
24 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Nechcú politikárčiť, len robia politiku

„Majte na pamäti, že populistickí politici, ako Fico, Blaha, Taraba, Huliak, či Danko šíria dezinformácie, keď tvrdia, že nevolení predstavitelia mimovládnych organizácií cez spriaznené médiá diktujú spoločnosti, kto môže a kto nemôže byť ministrom,“ konštatuje Kaliňák, pričom vo videu je prestrih na aktivistu z organizácie My sme les, ktorý nechce politikárčiť, nezaujíma ho ani marketing, chce len kompetentné vedenie ministerstva.

Progresívni pokrytci

Kaliňák sa len usmieva, keď tvrdí, že áno, Huliak sa len ťažko môže v odbornosti porovnávať s Budajom, ktorý našu najväčšiu šelmu označil za vegetariána, extrémne kyslé prostredie za vysoko zásadité a dotáciu na skládku odpadu priklepol dobre že nie v rezervácii európskeho významu.

Zuzana Čaputová, zdroj foto: FB/G. Gyimesi

„Vtedy ste však čušali, ako vši pod chrastou, pretože to je vaša najtypickejšia vlastnosť – vlastnosť progresívcov – pokrytectvo,“myslí si Erik Kaliňák a pripomína, ako v uplynulom týždni Huliak argumentami zotrel progresívcov-environmentalistov v troch diskusiách. Dokonalí odchovanci Bruselu tak mali šancu odrovnať „dedinského polovzdelaného konšpirátora“, no nestalo sa tak a Huliak ich ako vedomosťami, tak argumentami ďaleko predčil. Navyše podľa Kaliňáka ani zmienená tlačová beseda šesťdesiatich mimovládnych organizácií nepreukázala Huliakove omyly, či klamstvá. Jediným argumentom je petícia, pod ktorú sa podpísalo 50-tisíc ľudí.

ŠIMEČKOVE MÉDIÁ v mene LEBO FICO poprú aj samy seba (FOTO)
Napriek tomu, že v poradí štvrtá vláda Roberta Fica je takmer vymenovaná, Šimečkovým médiám nič nebráni v tom, aby o Ficových nominantoch šírili klamstvá. Tie sa pritom dajú vyvrátiť v ich vlastnej histórii. Nie je tomu inak ani v prípade Ladislava... Čítať ďalej
24 | 10 | 2023 | Eka Balašková

Petícia verzus voľby

Kaliňák uvažuje, či je viac päťdesiat tisíc podpisov pod petíciu aktivistov, alebo voľby. Je – v prezidentskom paláci je iná aktivistka, pre ktorú sú podpisy viac, ako hlasy vo voľbách a vládu preto nevymenuje.

„Som absolútne presvedčený, že toto rozhodnutie pani prezidentky je protiústavné. Argument o popieraní vedeckého konsenzu nielenže nie je ústavnou prekážkou pri vymenovaní, on ešte aj stojí na vode a po troch kolách diskusií s PS-kármi to už vidí každý príčetný človek,“ hovorí Erik Kaliňák s tým, že prezidentke bolo milšie popretie parlamentnej demokracie. Navyše týmto rozhodnutím dala jasne na vedomie, koho záujmy chráni.

A samozvaní ochrancovia demokracie tlieskajú

Kaliňák reaguje aj na fakt, že toto porušovanie Ústavy prezidentkou krvopotne obhajujú aj médiá bývalého hlavného prúdu.

„Ako obvykle, neuvedomujú si, že jedného dňa môže na stoličke prezidenta sedieť konzervatívec, ktorý im odmietne vymenovať progresívneho ministra školstva, lebo so svojou rodovou ideológiou 72 pohlaví popiera nie že vedecký konsenzus, ale biologický fakt,“ upozorňuje Kaliňák a pýta sa, či aj potom budú spisovať petície proti prezidentovi, ktorý pre zmenu nejde podľa ich priania.

Huliak kandidatúru stiahol

V utorok tesne po poludní Rudolf Huliak na tlačovej besede Slovenskej národnej strany informoval verejnosť, že sťahuje svoju kandidatúru na post ministra životného prostredia. SNS zároveň informovala, že novým kandidátom na tento post, ktorý pripadol práve tejto strane, bude Tomáš Taraba.

Zľava Rudolf Huliak, predseda (SNS) Andrej Danko a Tomáš Taraba, foto: TASR

HULIAK SŤAHUJE KANDIDATÚRU!
Tomáš Taraba je novým nominantom SNS na ministra životného prostredia, na tlačovej konferencii to oznámil predseda strany Andrej Danko. Rudolf Huliak ostane v parlamente. <iframe width="560" height="315"... Čítať ďalej
24 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!