Vojna v Izraeli. Každý hrozí každému, čo z toho vzíde?
23 | 10 | 2023 I Milan Laca

Izraelské letectvo chce poraziť Hamas pred začatím pozemnej operácie v pásme Gazy.

Izraelská armáda plánuje opotrebovať armádu Hamasu svojimi vzdušnými silami pred začatím pozemnej operácie v Gaze. Píše Jerusalem Post.

Zničiť Hamas

Ako pripomenul veliteľ izraelských vzdušných síl generálmajor Tomer Bar, po eskalácii palestínsko-izraelského konfliktu armáda pravidelne podniká raketové útoky na ciele Hamasu. Podľa neho, musí letectvo zničiť Hamas skôr, ako izraelské pozemné sily vstúpia do pásma Gazy. "Vstúpime v plnej sile a zaútočíme, ako keby to bol prvý deň bitky," zdôraznil Bar. Náčelník izraelského generálneho štábu Herzi Halevi dodal, že armáda Hamasu je dobre pripravená na boje s izraelskou armádou v Gaze.

Ticho pred VEĽKOU BÚRKOU?
Irán naverbuje 3 milióny dobrovoľníkov do vojny proti Izraelu! Teherán začal s náborom dobrovoľníkov na účasť v palestínsko-izraelskom konflikte proti Izraelu. Na oficiálnom online zdroji sa už zaregistrovalo viac ako tri milióny ľudí. Zapojte... Čítať ďalej
21 | 10 | 2023 | Milan Laca

USA a OSN

Spojené štáty predložili Bezpečnostnej rade OSN návrh rezolúcie, odsudzujúcej palestínske hnutie Hamas. Washington však nevyzval na prímerie. Biely dom verí, že Izrael má právo na sebaobranu. Bezpečnostná rada OSN neprijala ruský návrh rezolúcie o prímerí v Gaze a Izraeli. Podľa informácií, štyria hlasovali „proti“ a ďalší šiesti sa zdržali. Aby dokument „prešiel“, bolo potrebné dosiahnuť deväť hlasov „za“.


Izrael hrozí Teheránu

Izrael zaútočí na Irán, ak sa Hizballáh pokúsi otvoriť druhý front na severe, vyhlásil izraelský minister hospodárstva a priemyslu Nir Barkat v rozhovore pre Daily Mail. Pohrozil, že Tel Aviv nielen zničí Hizballáh, ak bude vedieť, že skupina otvára severný front, ale zaútočí aj na Irán. "Iránsky plán je zaútočiť na Izrael na všetkých frontoch. Ak zistíme, že majú v úmysle zaútočiť na Izrael, nielenže vrátime úder na týchto frontoch, ale dostaneme sa aj k hlave hada, ktorým je Irán," povedal Barkat.

Irán hrozí
Veľvyslanec Islamskej republiky v Španielsku Reza Zabib v rozhovore pre noviny 20minutos už skôr varoval, že ak sa Izrael dopustí nejakého „šialenstva“ proti Iránu, bude to po reakcii Teheránu „ľutovať“.
Bude veľký konflikt?
Zatiaľ čo premiér Netanjahu sa teraz vyhráža Hamasu hrôzami a tvrdí, že v odvete „zmeníme Blízky východ“, šance Izraela zaviazať sa k plnohodnotnej, rozsiahlej, krátkodobej vojenskej invázii v Gaze sa zdajú byť malé. Nielen preto, že v skutočnosti Izrael nemá schopnosť zničiť Hamas, ale aj preto, že vojenská operácia by spôsobila eskaláciu konfliktu.  To sa prejaví nielen útokom libanonského Hizballáhu na Izrael zo severu, ale aj tým, že z izraelsko-palestínskeho konfliktu sa stane izraelsko-arabský. 
Zvládne to Izrael?

Izrael sa možno pokúša bombardovať Palestínčanov až do doby kamennej, ale mnoho tisíc a potom desaťtisíce civilných obetí v Gaze povedú k výbuchu rozhorčenia na arabskej strane na Blízkom východe. To prinúti vlády regiónu, aby zmenili svoju politiku nielen voči Izraelu, ale tiež aby požadovali, aby Spojené štáty zastavili izraelskú vojnovú mašinériu. Všetky snahy, vynaložené v posledných rokoch na nadviazanie vzťahov medzi Izraelom a jednotlivými arabskými krajinami, budú zničené. Navyše pokus o likvidáciu Gazy, spolu s vypuknutím zrážok v Jeruzaleme a na západnom brehu  rieky Jordán a nepriateľskými akciami s Hizballáhom na libanonskom území, aktivuje tretiu úroveň konfliktu – izraelsko-islamskú. Celý jeden a pol miliardový moslimský svet bude požadovať ochranu Palestínčanov a Jeruzalema, ktorý je svätý pre všetkých veriacich. Pri dosiahnutí tejto tretej úrovne konfliktu sa zvyšuje hrozba zapojenia Iránu, nielen ako regionálnej veľmoci, ale aj uchádzača o miesto hlavného obrancu islamu na celom svete, píše sa v článku.

Biden chce upratať CELÝ SVET! Aby bolo dobre!
Biden oznámil plány USA na „vybudovanie nového svetového poriadku“. "Ľudstvo potrebuje nový svetový poriadok, USA ho vybudujú!" Môžeme, urobíme! Ľudstvo potrebuje nový svetový poriadok a Spojené štáty ho „môžu vybudovať“, prezident Joe Biden... Čítať ďalej
21 | 10 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!