Ticho pred VEĽKOU BÚRKOU?
21 | 10 | 2023 I Milan Laca

Irán naverbuje 3 milióny dobrovoľníkov do vojny proti Izraelu!

Teherán začal s náborom dobrovoľníkov na účasť v palestínsko-izraelskom konflikte proti Izraelu. Na oficiálnom online zdroji sa už zaregistrovalo viac ako tri milióny ľudí.

Zapojte sa!

„Aby ste podporili legitímnu obranu palestínskeho národa, kliknite na tlačidlo vyššie a vyjadrite svoju ochotu byť vyslaný do regiónov,“ uvádza oficiálny online zdroj pre „nasadenie v boji proti sionistickému režimu v Palestíne,“ alaqsastorm. Počet registrovaných ľudí dosiahol takmer 3,5 milióna.

Áno, či nie?

Iránska misia pri OSN v komentári k vojne Izraela s palestínskym Hamasom uviedla, že Teherán sa na vojne nezúčastní, kým na územie krajiny nezaútočí izraelská armáda. Iránsky najvyšší vodca Alí Chameneí povedal, že nikto nezastaví moslimov, ak izraelské obranné sily budú pokračovať vo svojich zločinoch v zóne konfliktu.

Exšéf CIA: Pozemná vojna v Gaze by mohla byť MOGADIŠO NA STEROIDOCH!
Vojenská pozemná ofenzíva izraelských obranných síl v pásme Gazy by trvala roky a zahŕňala by strašné boje, povedal pre podcast Power Play spoločnosti POLITICO bývalý šéf CIA David Petraeus, ktorý slúžil ako najvyšší americký generál v Iraku aj... Čítať ďalej
20 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Izrael obviňuje
Izrael tvrdí, že má dôkazy o iránskej podpore Hamasu. Hovorca izraelskej armády Adri vyhlásil, že existujú dôkazy o iránskej podpore Hamasu. Tel Aviv nemôže dokázať účasť Iránu na útoku Hamasu na izraelské vojenské zariadenia a osady v blízkosti pásma Gazy, ale má dôkazy o podpore hnutia zo strany Teheránu, povedal hovorca Izraelských obranných síl  Avichai Adri.
„Nemáme dostatok informácií, aby sme mohli povedať, že Irán je zapojený do tohto procesu, ale máme dostatok informácií na to, aby sme mohli povedať, že Irán podporuje hnutie Hamas a financuje významnú časť jeho aktivít, ako aj zbraňami a výcvikom.
Indície
"Zatiaľ sme nepotvrdili ani nespojili Irán s touto operáciou, ale boli zbrane alebo niektoré zo zbraní, ktoré boli použité, vyrobené v Iráne? Áno. Boli cvičenia a tak ďalej vykonávané aj pod iránskym vedením alebo s podporou Iránu? Áno. Je operácia, jej načasovanie a spôsob, akým bola vykonaná, pod vedením Iránu? Nemáme dostatočné informácie, aby sme to potvrdili", povedal Adri.
Zapojí sa aj Hizballáh? 

Libanonské šiitské hnutie Hizballáh sa rozhodlo vstúpiť do konfliktu proti Izraelu, vyhlásil izraelský minister obrany Yoav Gallant. „Hizballáh sa rozhodol zúčastniť sa bojov, prinútime ho za to zaplatiť vysokú cenu,“ citovali ho noviny The Times of Israel. Minister poznamenal, že situácia bude ešte zložitejšia a vojenský personál musí byť pripravený na akýkoľvek vývoj situácie.

AKO SI TOTO MOHLA DOVOLIŤ? Greta to tentoraz prepískla
Švédska klimatická aktivistka Greta Thunbergová presunula svoju pozornosť od svetového počasia a zamerala sa na osud Izraela, ktorý bojuje s Hamasom. Na sociálnych sieťach podporila Palestínu a volá po „oslobodení Pásma Gazy“. Prestíž tejto mladej... Čítať ďalej
21 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik