SNS vyzýva Čaputovú, aby rešpektovala výsledky volieb
19 | 10 | 2023 I Ivan Mihale

Strana SNS nomináciu Rudolfa Huliaka na ministra životného prostredia nezmení. TASR o tom informovala hovorkyňa strany Zuzana Škopcová v súvislosti s rozhodnutím prezidentky Zuzany Čaputovej nevymenovať Huliaka za šéfa envirorezortu. Hlavu štátu vyzvali, aby neprekračovala svoje kompetencie.

Stanovisko SNS

Slovenská národná strana berie na vedomie vyjadrenie prezidentky Slovenskej republiky. SNS získala v parlamentných voľbách mandát a v plnom rozsahu zotrváva v nominácií Rudolfa Huliaka na ministra životného prostredia. Chápeme, že okolie pani prezidentky na čele s pánom Rizmanom sa bojí, že začne preverovanie financovania projektov, na ktoré boli peniaze neefektívne vynaložené. Slovenská národná strana je koaličným partnerom a má plné právo konať v personálnej oblasti. SNS takisto nepripomienkuje či pán Šimečka má alebo nemá byť podpredsedom Národnej rady Slovenskej republiky a rešpektuje výsledky volieb.

Vyzývame prezidentku Slovenskej republiky, aby neprekračovala kompetencie, ktoré sú jej dané v Ústave Slovenskej republiky.

SNS, poslanecký klub ako aj vedenie strany nomináciu Rudolfa Huliaka nezmení.

Miešal karty Rizman?

Redakcia HD pripomína, že partner prezidentky Čaputovej Juraj Rizman bol v roku 2019 menovaný do jej tímu ako poradca pre životné prostredie a občiansku spoločnosť. Prišlo dnes z jeho strany k lobingu? Čas ukáže...

Prezidentka Čaputová vo štvrtok informovala lídra Smeru-SD Roberta Fica, že nevymenuje zvoleného poslanca parlamentu za SNS Huliaka za ministra životného prostredia. Fica požiadala o doručenie nového návrhu kandidáta na ministra, aby bolo možné pristúpiť k vymenovaniu vlády. Rozhodnutie zdôvodnila ústavnoprávnymi dôvodmi, ktoré neumožňujú Huliakovi zastávať post. Tvrdí, že jeho vymenovanie by nedávalo záruku riadneho chodu rezortu.

Prezidentka má problém s JEDINÝM menom: KOHO NEVYMENUJE ZA MINISTRA?
Prezidentke SR Zuzane Čaputovej vadí jedno meno na zozname budúcich potenciálnych ministrov. Prezidentka Zuzana Čaputová informovala lídra Smeru-SD Roberta Fica v rámci prebiehajúcich konzultácií o novej vláde, že nevymenuje zvoleného poslanca... Čítať ďalej
19 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!