Hlas ľudu: Milí KOMEDIANTI, poviem vám to rečou ľudu: Z H***A BIČ NEUPLETIETE
18 | 10 | 2023 I Mária Škultétyová

Ako umelci  tomu iste rozumiete.  Aj keď vám slovo folklór nič nehovorí, aj keď si krpce „neobliekate“. Ak by ste predsa len nerozumeli, poviem vám to polopate: zo Šimečku ani z progresívcov vládu nestvoríte. Lebo aj keď ste to chceli vy, ľudia to nechceli.

A vôľa ľudu, vôľa božia

Národ si zvolil slobodne. Ani vaša „tlačenka“, ale ani  propaganda proti Ficovi vám nepomohla. Nezvolili sme  vášho politického pajáca. Budeme mať vládu, akú sme chceli. Vládu štvornásobného premiéra Róberta Fica. Tak si len vezmite niečo na upokojenie a  zavrite huby.  Nikto vám nedal právo hovoriť v mene väčšiny. Robte to, čomu ste sa vyučili. Robte to poriadne a politike dajte pokoj! Aby sme v hanbe neostali, pani Milka Vašáryová! Aby ste sa vy nemuseli hanbiť za svoje vyjadrenia!

Musím vám povedať to isté, čo som v otvorenom liste napísala vašej sestre. Ako herečku vás mám rada, ale ako človek ste zlyhali.

Možno ani tak nezáleží od vás, či pani Šimkovičovú poznáte

Záleží od toho, či ju ľudia poznajú. A to si píšte, že poznajú, že vedia, kto je to, keď ju zvolili. Ak ste ju chceli uraziť, či ponížiť, potom nie ste dáma. A možno sa ani neurazila, možno si povedala, že ju dokáže uraziť iba  inteligent.

Opovrhnutie si zaslúžia  aj slová riaditeľky DPOH Valerie Schulczovej: „ Je mi veľmi ľúto, že si nespomenuli na Mareka Ťapáka. Uvažujeme o tom, že by sme pani ministerku zvečnili vo vitráži.“

Pani riaditeľke by som odporúčala vážiť slová. Lebo ona svojimi vyjadreniami nedosahuje úroveň tých, ktorých má na posmech.

A títo čo, tí boli dobrí?

Prečo ste neprotestovali proti plagiátorom, zlodejom diplomov vo vláde? Prečo ste nevyšli na tribúny a do ulíc? Chorý Matovič sa vám páčil? A čo pani učiteľka  Milanová? Tá bola vhodná na ministerku kultúry? Nepočula som, žeby to bola naslovovzatá umelkyňa. Eštebák Budaj vám ako minister životného prostredia neprekážal? Aj obuvník vo funkcii ministra školstva bol dobrá voľba, že? Tí všetci vám vyhovovali?  

Nie, nezabudli sme

Aj v Pellegriniho vláde ste protestovali proti Ľubici Laššákovej. Urobili ste to len preto, lebo nebola z vášho košiara.

Prečo nedokážete prehltnúť horkú tabletku vašej porážky? Zapite ju vodou a uľaví sa vám. Užívajte ju aspoň trikrát denne.

A možno vám pomôže aj výrok českého dramatika Karla Krausa:

„Kultúra je to, čo málo ľudí dostane, mnoho ľudí šíri a čo málo ľudí má.“

Šokujúce uvažovanie: Riaditeľka DPOH o nominácii Šimkovičovej
V utorok líder strany SNS Andrej Danko oznámil nomináciu Martiny Šimkovičovej na post ministerky kultúry. Kultúrna obec ihneď začala šalieť. K nominácii sa vyjadrila aj riaditeľka Divadla Pavla Országha Hviezdoslava (DPOH) Valeria Schulczová,... Čítať ďalej
18 | 10 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!