Začínajú čistky aj v RTVS? Zamestnanci v šoku!
18 | 10 | 2023 I Mária Sliacka

Nové moderátorske dvojice, ktoré vznikli ako kombinácia pôvodných moderátorov a dlhoročných redaktorov v RTVS končia. A pritom začínali  len pred rokom a pol. Čo je za tým?

Malo to byť osvieženie večerného spravodajstva.

Aspoň tak sa o nových dvojiciach vyjadril vtedajší generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník. „Som veľmi rád, že po rokoch osviežime vysielanie nášho večerného spravodajstva. Verím, že sa nové dvojice dokonale zladia a že si ich diváci obľúbia. Zároveň pevne verím, že pre divákov RTVS bude okrem dennej dávky objektívnych informácií aj táto milá novinka dôvodom pre zachovanie priazne nášmu televíznemu spravodajstvu.“  

Nový riaditeľ a náhla zmena

Zdá sa však, že novému riaditeľovi RTVS sa „nováčikovia“ príliš nepozdávali. Rozhodol sa všetko vrátiť do pôvodného stavu. V správach nechal len pôvodné ostrieľané tváre. S „nováčikmi“ má vraj iné plány.

„Nováčikovia“ sú šokovaní a celá záležitosť sa im nepozdáva

Šokovaní sú hlavne zo spôsobu, ako sa o zmenách dozvedeli. „Ja by som povedala len toľko, že ma to vôbec neteší a veľmi ma to mrzí. Bolo to veľmi nečakané. Ešte sa s tým potrebujem vyrovnať. Tá práca bola pre nás naplnením. Robili sme ju najlepšie, ako sme vedeli,“ vyjadrila sa pre Nový čas Suchomel Guzová. Čo sa týka prístupu vedenia, poznamenala: „O tejto zmene sme sa dozvedeli z rozpisu služien na budúci mesiac. Nebudem to viac komentovať. 

Čo na to vedenie RTVS? Skutočne mu ide o zlepšenie kvality vysielania?  

PR manažér RTVS Filip Púchovský tvrdí, že personálna zmena umožní väčšiu variabilitu moderátorov v spravodajských blokoch na programovej službe RTVS: 24 a rozšíri priestor na posilnenie regionálneho spravodajského vysielania.

V hlavnej spravodajskej relácii Správy RTVS o 19.00 sa od 16. októbra budú striedať Janette Štefánková, Ľubomír Bajaník a Viliam Stankay.    

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik