Liberáli sa hádžu o zem! Jaroslav Naď hovorí o státisícoch ľudí v uliciach!
17 | 10 | 2023 I Gabriela Fedičová

Smer-SD, Hlas-SD a SNS podpísali v pondelok (16. 10.) koaličnú dohodu. Vyplýva z nej, že strany si rozdelia posty vo vláde v pomere 7:7:3. Predsedom vlády má byť nominant Smeru-SD, každej strane má pripadnúť jeden post podpredsedu vlády. Mená ministrov za HLAS SD a SNS sú známe! Liberáli po zverejnení mien sa na sociálnych sieťach doslova hádžu o zem. Pozrite si prvé reakcie!

MENÁ MINISTROV ZA STRANU HLAS SD SÚ ZNÁME

Sú nimi:

Erik Tomáš (ministerstvo práce),

Zuzana Dolinková (ministerstvo zdravotníctva),

Richard Raši (ministerstvo investícií a informatizácie),

Peter Kmec (vicepremiér pre plán obnovy),

Denisa Saková (ministerstvo hospodárstva),

Tomáš Drucker (ministerstvo školstva)

Matúš Šutaj Eštok (ministerstvo vnútra).

Líder Hlasu-SD Peter Pellegrini sa bude uchádzať o post predsedu Národnej rady (NR) SR. Potvrdil to na utorkovej tlačovej konferencii s tým, že nomináciu spolu s návrhmi na ministrov odsúhlasilo aj predsedníctvo strany.

SNS navrhne na post ministra životného prostredia a ministra kultúry týchto kandidátov

Slovenská národná strana (SNS) navrhne za ministra životného prostredia Rudolfa Huliaka. Ministerkou kultúry by sa mohla stať Martina Šimkovičová. Obaja kandidáti boli zvolení za poslancov parlamentu.

Pre TASR to potvrdil predseda strany Andrej Danko.

"Za ministrov budú nominovaní v prvom kole poslanci Národnej rady SR," uviedol Danko, ktorý je predsedníctvom poverený predložiť nominácie.

Smer-SD, Hlas-SD a SNS podpísali v pondelok (16. 10.) koaličnú dohodu. Vyplýva z nej, že strany si rozdelia posty vo vláde v pomere 7:7:3. Predsedom vlády má byť nominant Smeru-SD, každej strane má pripadnúť jeden post podpredsedu vlády.

Koaličná dohoda tiež hovorí, že nominácia predsedu parlamentu patrí Hlasu-SD. Každá strana má mať aj jedného podpredsedu snemovne, jeden post ostane opozícii.

Liberáli sa hádžu o zem! Jaroslav Naď hovorí o státisícoch ľudí v uliciach!

"Tušil som, že príde chvíľa, keď by sme boli vďační za Laššákovú," reaguje bývalý poslanec NR SR, Miroslav Kollár, ktorý kandidoval za stranu Demokrati.

"„EŠTE DVE-TRI PODOBNÉ NOMINÁCIE A MÁME STÁTISÍCE ĽUDÍ V ULICIACH," myslí si exminister obrany Jaroslav Naď.

"Traja lúpežníci zbojnícky spolok spečatený. Hlas môže ďalej zbíjať v štátnom IT. Smer môže ruinovať justíciu. Danko a kšeftári zo SNS na životnom prostredí sa už tešia na rovnaké zlodejiny ako sa im darili v minulosti - napr. kauza emisie, kde Slovensko prišlo o desiatky miliónov eur," reaguje Remišová.

Názor Jána Budaja zverejnený na sociálnej sieti prinášame v plnom znení:

Slovenská situácia zaujíma európskych susedov, všade tušia, že návrat politkov typu R.Fica, posilnených o postavy zo sveta extrému, nebude bežnou výmenou moci.

V istom zmysle pôjde o pokus o odčinenie Novembra a pomstu za všetko, čo sa v nasledujúcich rokoch dialo v jeho duchu. Či sa to aj podarí, sa uvidí. Isté ale je, že vyhrali politici hodnotovo a politicky spojení s minulými , nedemokratickými časmi a s dnešným Putinom, ktorí už dávno žalejú - tak ako on - za rozpadom Sovietskeho zväzu aj za jeho totalitným systémom “istot”. Demokracia a pluralita boli pre týchto vždy len “chaos”. Migranti? Tento problém v ich svete istila železná opona. Kto ju narušil bol proste zastrelený. Novinári? Tí boli uprataní (tzn.zastrašení), nebolo treba objednávať ani žiadne vraždy. Občianska spoločnosť? Mimovládky? Ochrancovia prírody? Sexuálne menšiny? To všetko sa riešilo zastrašovaním a ak nestačilo, vyštvaním do zahraničia, alebo basou…a nezávislé súdy, polícia ? Kto pochyboval, že majú slúžiť Strane a jej nomenklatúre?

Postotallitná myseľ síce tuší, že celkom tak to už v 21. storočí nepôjde, ale neprestáva po tom túžiť . A skúšať , kedy sa podarí strhnúť moc…a už ju nepustiť.

. Čo sa stane, ak sa tento druh politikov dostane k moci práve v dobe ruskej vojny proti EÚ a Západu? To sme ešte nezažili. Za Mečiara bolo Rusko down , v dlhoch a nik by neuveril, že sposobí v Európe vojnu. Putinovci u nás (aj v Maďarsku) vsádzajú na prehru Západu (tzn. Ukrajiny) a v mene toho si trúfajú začať svoju “poslednú borbu” proti demokratom. Už sa nechcú pretvarovať, že sú soc demokratmi. Už nebudú veľmi maskovať, že sú tunajšou piatou kolónou Putina. Nie je na čo čakať. Sú predsa hrdými dedičmi hesla “vyhraj voľby a môžeš všetko”. Kto okremsúčasnej Ficovej koalície sa pridá k deštrkciu slobody z r 1989?

Našim špecifikom je, že u nás nie sú putinovcami len hlúpi, dopletení alebo neúspešní ľudia. Vo vojne proti Západu by naše národné záujmy mali chrániť najmä tí najúspešnejší, ktorým ponovembrová éra priniesla šancu podnikať a zbohatnúť . Naša príslušnosť k Západu sa im často hodila - ale príslušnosť k Západu má pre nich aj druhú stranu mince : skôr či neskôr vyústi do nastolenia právneho štátu. Prajú si to naši naši veľkopodnikatelia, finančné skupiny, majitelia médií, alebo veľkí majitelia pôdy? To teraz uvidíme. Niektorí z nich si už privykli len na takú spravodlivosť, čo ťahá ich koč a poslúcha ich bič.

Slobodu si síce obľúbili všetci, ale niektorí ju chápu ako sposob, aby in pribúdalo nezaslúžené bohatstvo. Iným je slobodou šanca uniesť štát a urobiť z neho večný zdroj vlastných ziskov A čo na tejto križovatke urobia učitelia, zdravotníci, úradníci… a čo vzdelanci… elity?

Kedysi sa za slobodné a demokratické, na Západ orientované Slovensko postavil celý národ. Ako sme na tom po 33 rokoch?

Sily minulosti sa tentoraz pokúsia zlomiť v ľuďoch všetku nádej, že si u nás dokážeme vytvoriť slušné, európske Slovensko. Budú šíriť beznádej a skepsu. Tak ako kedysi komunisti, za totality. Poddáme sa tomu? Pýta sa Budaj.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik