Číňania vraj poškodili plynovod
18 | 10 | 2023 I Milan Laca

Možný vinník poškodenia plynovodu Balticconnector?

Podľa nepotvrdených informácií môže za poškodenie estónsko-fínskeho plynovodu čínska loď Newnew Polar Bear. Píše o tom web Postimees.

Zaznamenali čínsku loď

„Údaje z námornej analytickej webovej stránky Marine Traffic ukazujú, že v osudný víkend sa kontajnerová loď Newnew Polar Bear, vlastnená Číňanmi a plaviaca sa pod vlajkou Hongkongu, dostala oveľa bližšie k potrubiu,“ vyplýva z článku.

Rusi varujú, ZNIČÍME vám družice! Musk zradil Kyjev!
Ruské ministerstvo zahraničia vyhlásilo, že terčom by sa mohli stať západné vesmírne satelity. Západné satelity by sa mohli stať legitímnym cieľom. Pozor! Západné kvázi-civilné satelity vo vesmíre, používané v konfliktoch, by sa mohli stať... Čítať ďalej
17 | 10 | 2023 | Milan Laca

Zatiaľ sa nevie

Článok tvrdí, že estónska vláda sa teraz neponáhľa s oznámením podozrivých, pretože informácie sú citlivé z diplomatického aj politického hľadiska. Navyše, estónska strana zatiaľ Čínu v tejto veci nekontaktovala, uvádza agentúra Lenta, s odvolaním sa na svoj zdroj.

Vraj výbuch

Seizmológovia zaznamenali možný výbuch pri pobreží Fínska v oblasti plynovodu Balticconnector. Stalo sa to dvadsať kilometrov od estónskeho mesta Paldiski.

Podozrenie

Fínsky prezident Sauli Niinistö povedal, že poškodenie plynovodu a komunikačného kábla medzi jeho krajinou a Estónskom môže byť výsledkom vonkajších vplyvov . Dodal však, že skutočná príčina škôd zatiaľ nie je známa. Vyšetrovanie v súčasnosti prebieha spoločne medzi Fínskom a Estónskom. Orgány jednotlivých krajín neustále dostávajú správy o napredovaní operačných činností.

Môžeme pokojne spať! NATO sa chystá na JADROVÚ VOJNU
NATO začína jadrové cvičenia. NATO začalo svoje každoročné cvičenie jadrového odstrašovania "Steadfast Noon". Na výcviku sa zúčastní letectvo 13 členských štátov. Bude dobre! Ako píše „Európska pravda“, s odvolaním sa na tlačovú službu NATO,... Čítať ďalej
16 | 10 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!