Pápež František vyzýva na ukončenie prelievania „nevinnej krvi“ v Gaze
16 | 10 | 2023 I Diana Zaťková

Dosť bolo vojen! Pápež František v nedeľu vyzval na zastavenie krviprelievania v Gaze, čím zdôraznil potrebu chrániť civilné obyvateľstvo, informuje Breitbart.

„S veľkým zármutkom naďalej sledujem, čo sa deje v Izraeli a Palestíne,“ povedal pápež po svojom týždennom príhovore Anjel Pána na Námestí svätého Petra. "Znova myslím na mnohých, najmä na deti a starších ľudí."

Treba rešpektovať humanitárne právo

Pápež sa ďalej odvolával na princíp „diskriminácie“ spravodlivej vojny (ius in bello), ktorý zakazuje zameriavať sa na nebojujúcich vo vedení vojny.

"Opakujem svoju výzvu na prepustenie rukojemníkov a dôrazne žiadam, aby sa deti, chorí, starí ľudia, ženy a všetci civilisti nestali obeťami konfliktu," vyzval.

„Humanitárne právo treba rešpektovať, najmä v Gaze, kde je naliehavé a nevyhnutné zabezpečiť humanitárne koridory a prísť na pomoc celému obyvateľstvu,“ vyzval.

Izrael chce zničiť HAMAS. Hrozí "smrteľnou vojnou"!
Izrael sa pripravuje na smrtiacu vojnu v pásme Gazy. Netanjahu na prvom zasadnutí vlády sľúbil, že zničí Hamas. Vojna na smrť Izraleský minister obrany Yoav Galant povedal, že židovský štát má v úmysle viesť silnú a smrtiacu vojnu v pásme... Čítať ďalej
15 | 10 | 2023 | Milan Laca

Dosť bolo vojen!

„Bratia a sestry, mnohí už zomreli. Prosím, nech už neprelieva nevinná krv ani vo Svätej zemi, ani na Ukrajine, ani na žiadnom inom mieste! Dosť! Vojny sú vždy porážka, vždy!" uzavrel.

Pápež vo svojom prejave tiež zopakoval svoje znepokojenie nad krízou v Náhornom Karabachu a vyzval na „ochranu kláštorov a miest uctievania v regióne“.

Kritici upozornili Františka na to, že vo svojej výzve nespomenul arménsky ľud, „nový dôkaz nejednoznačnosti Vatikánu, ktorý nerozlišuje medzi agresormi a obeťami“.

Bezprecedentný útok dronov na Rusko
Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že v nedeľu v skorých ranných hodinách bolo v rôznych regiónoch Ruska zostrelených najmenej 27 dronov, informovala agentúra RIA Novosti. Drony lietali nad Kurskou oblasťou a Belgorodskou oblasťou. Podľa... Čítať ďalej
15 | 10 | 2023 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik