I. Korčok: Som na dobrej ceste, splniť podmienku 15.000 podpisov na kandidatúru
14 | 10 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Dlhoročný diplomat a bývalý minister zahraničných vecí Ivan Korčok pokračuje v zbere podpisov na prezidentskú kandidatúru. Pre TASR uviedol, že je "na veľmi dobrej ceste", splniť zákonnú podmienku 15.000 podpisov.

Problém Ivana Korčoka ako kandidáta na prezidenta republiky tkvie v tom, že on nikdy politickú líniu neurčoval, on vždy poslušne vykonával – buďme presní – globalistickú líniu, určovanú vo Washingtone.

"Za päť týždňov som osobne navštívil všetky krajské mestá, ako aj Senec, Pezinok, Považskú Bystricu či Zvolen, a v piatok som bol v Štúrove," uviedol Korčok s tým, že každý deň dostáva desiatky vyplnených petičných hárkov aj poštou. "Môžem teda povedať, že som na veľmi dobrej ceste, splniť zákonnú podmienku 15.000 podpisov občanov a uchádzať sa tak o post hlavy štátu ako občiansky kandidát," doplnil.

Bude favoritom?

Prieskum Focusu pre reláciu Markízy Na telo ukázal, kto by vyhral v septembri prezidentské voľby. Agentúra respondentov vyzvala, aby si predstavili, že sa v druhom kole prezidentských volieb stretli menovaní politici. Komu z nich by dali svoj hlas?

Ak by sa do súboja dostali šéf Smeru Robert Fico a Ivan Korčok, výsledok by bol mimoriadne tesný. Za každým z nich stojí presne 50 % z rozhodnutých respondentov.

Ak by sa však Korčok postavil v druhom kole Petrovi Pellegrinimu, výsledok by bol jednoznačnejší v prospech Pellegriniho (58 % / 42 %). Pellegriniho by neporazil ani Robert Mistrík  (68 /32), a ani Robert Fico ( 65 / 35).

Korčok by vyhral nad Štefanom Harabinom (63 / 37) a pomerne slušným náskokom aj nad Jánom Kubišom (58 / 42). Kubiš by porazil Harabina 66 / 34.

 

Zdroj: tvnoviny.sk

Korčok oznámil svoj zámer kandidovať koncom augusta. Podpisy na občiansku prezidentskú kandidatúru zbiera aj diplomat a exminister zahraničných vecí Ján Kubiš.

Hlavu štátu volia občania SR v priamych voľbách tajným hlasovaním na päť rokov. Ústava SR hovorí, že kandidátov na prezidenta navrhuje najmenej 15 poslancov Národnej rady SR alebo občania na základe petície s 15.000 podpismi. Návrhy na voľbu sa odovzdávajú predsedovi parlamentu najneskôr do 21 dní od vyhlásenia volieb.

Súčasnej prezidentke SR Zuzane Čaputovej uplynie mandát v roku 2024. O funkciu sa nebude opätovne uchádzať.

Ján Čarnogurský o kandidatúre Korčoka. TOTO ťažko predýcha
Exminister zahraničných vecí Ivan Korčok ohlásil svoju kandidatúru na funkciu prezidenta. Jeho kandidatúru vopred podporili liberálne médiá (Denník N) a ihneď ho označujú za favorita súťaže. Ivan Korčok má za sebou dlhú diplomatickú kariéru v... Čítať ďalej
07 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!