Ódor doplnil triangel neschopnosti
13 | 10 | 2023 I Eka Balaskova

Samosprávy. To sú tie orgány, ktoré majú k občanovi najbližšie, pretože práve na ne a na ich financovanie je odkázaný v školách, v mestskej doprave, či v bezpečnosti na uliciach miest a obcí. No sú to aj tie orgány, na ktoré vláda v posledných rokoch nechávala množstvo nepopulárnych a finančne náročných akcií. Poslanec za Hlas-SD a expert na samosprávu Michal Kaliňák ale tvrdí, že Ódorova vláda prekonala vrchol neúcty.

„Už od nástupu úradníckej vlády som bol presvedčený, že kabinet Ľudovíta Ódora ide v šľapajach Igora Matoviča aj Eduarda Hegera. Z tandemu nešťastníkov sa tak vytvoril triangel neschopnosti,“ konštatuje Michal Kaliňák na Facebooku.

Facebook / Za lepší Pukanec / Ilustračný obrázok | Aj takýto obraz poskytujú už v súčasnosti ulice niektorých obcí - samosprávy nemajú peniaze na prevádzku pouličného osvetlenia

„Napriek tomu, že úradnícka vláda sa pokúša na poslednú chvíľu ohúriť reformným úsilím, ktoré veľkoryso zanecháva novej vláde, samospráva vie svoje. Dňa 6. septembra 2023 sme mali 33 narodeniny komunálnej ústavy, výročie prijatia Zákona o obecnom zriadení. Vláda si to však nevšimla,“ pripomenul odborník na samosprávy a dopĺňa, že vláda si nevšimla ani Európsky týždeň miest a regiónov.  Podotýka, že ignorancia Ódorovej vlády voči samosprávam je len na škodu občana.

Odchádza ďalší zo Slovenska? Jeho odpoveď hovorí za všetko!
Atrament na podpisoch Roberta Fica, Petra Pellegriniho a Andreja Danka na memorande o spolupráci ešte nestihol zaschnúť, už prichádza správa bývalého mainstreamu o tom, že množstvo občanov, ale aj podnikateľov v prípade takejto vlády uvažujú o... Čítať ďalej
12 | 10 | 2023 | Eka Balaskova

„Je to však ďalší dôvod na to aby, nastúpila vláda, ktorá úctou, pomocou a permanentným dialógom so samosprávami bude formovať silný štát na silných regiónoch v ktorých bude každý dôstojnou adresou pre spokojný život,“  myslí si expert na samosprávu.

Kaliňák vo svojom nedávnom vyhlásení vyhlásil, že Ódor „Svojou pasivitou vo vzťahu k samosprávam asistoval buď riadenému chaosu, alebo neriadenej reforme, výsledok je však rovnaký.“

Vláde vyčíta, že minister regionálneho rozvoja nerieši potravinové púšte, minister financií nemal problém so zle nastavenými výzvami v Pláne obnovy a odolnosti a tiež sa mu nepáčilo, že ministerstvo životného prostredia zrušilo niekoľko výziev, pri ktorých samosprávy vynaložili nemalé financie na projektovú dokumentáciu.

Reprofoto z videa / Facebook Michal Kaliňák | Michal Kaliňák

„Tím Ľudovíta Ódora výrazne prispel k polarizácii samospráv, napríklad pri riešení covidových pôžičiek a predávaní falošnej nádeje o poskytnutí individuálnej pomoci konkrétnym samosprávam. Aj preto jeho návrh reformy samosprávy nepôsobí úprimným dojmom, ale skôr je nevyhnutnou snahou o odpútanie pozornosti od vlastných zlyhaní,“ pripomenul Michal Kaliňák.

M. Kaliňák z HLAS SD: Ódor pokračoval v šľapajách Matoviča a Hegera
Návrh reformy samosprávy z dieľne úradníckeho premiéra nemožno považovať za víziu, ale skôr za beletriu, hovorí Michal Kaliňák (HLAS SD), expert na samosprávu a regióny. Uradnícky premiér Ludovít Ódor pokračoval v šľapajách Igora Matoviča a... Čítať ďalej
04 | 10 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik