Budapešť bude spolupracovať s Moskvou
13 | 10 | 2023 I Milan Laca
Maďarsko má v úmysle rozvíjať spoluprácu s Ruskou federáciou v rámci svojich národných záujmov.
Maďarsko chce ďalej rozvíjať spoluprácu s Ruskom v strategicky dôležitých oblastiach, na základe svojich národných záujmov. Vyhlásil minister zahraničných vecí a vonkajších ekonomických vzťahov Maďarska Péter Szíjjártó, ktorý je na návšteve v Moskve.
Rešpekt

Szijjártó po stretnutí s ruským ministrom zdravotníctva Michailom Muraškom poznamenal, že Maďarsko sa snaží spolupracovať s Ruskom na základe vzájomného rešpektu. „Maďarsko-ruská spolupráca má pre Maďarsko veľký význam v strategicky dôležitých oblastiach, naše spoľahlivé dodávky energie nie je možné zaručiť bez udržiavania vzťahov s Ruskom,“ napísal šéf rezortu zahraničia na svojej facebookovej stránke.

Suspendovanie Smeru a Hlasu: A OPOZÍCIA UŽ VYKRIKUJE! Ozvala sa aj Veronika
Strana európskych socialistov vo štvrtok pozastavila členstvo strane Smer-SSD Roberta Fica aj Hlas-SD Petra Pellegriniho, ktoré v stredu oznámili zostavenie vlády na Slovensku, informuje POLITICO. Fico ako premiér bude na rokovaniach EÚ sedieť v... Čítať ďalej
13 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Hlavné oblasti
Sankcie zlyhali

22. septembra Szijjártó povedal, že protiruské sankcie zlyhali a krajiny, ktoré ich zaviedli, nedosiahli svoj cieľ „zraziť Rusko na kolená“. Za spoločný záujem Moskvy a Bruselu označil aj návrat k predchádzajúcim vzťahom medzi Ruskom a Európou. Neskôr, 25. septembra, naznačil, že Maďarsko nemieni podporovať protiruské sankcie v oblasti jadrovej energetiky. Takéto obmedzenia sú podľa neho v rozpore s národnými záujmami krajiny.

Ak chcete, môžeme...

Ruský prezident Vladimir Putin na plenárnom zasadnutí v medzinárodného diskusného klubu Valdai poznamenal, že Rusko sa nebude vnucovať Európe, ak nebude chcieť. Povedal, že je to Európa, ktorá sa ohradzuje pred Ruskom a vytvára novú železnú oponu, „s vlastnou stratou, na svoju vlastnú škodu“.

Zas plynovod. Zas záhada. NATO hrozí!
Fínska vláda zistila "vonkajší vplyv" na plynovod. Fínsko nepochybuje o vonkajšom vplyve na plynovod a NATO pomôže Fínsku študovať stav núdze na Baltickom konektore. Zápletka Fínsky prezident Sauli Niinistö vyhlásil, že pokles tlaku na... Čítať ďalej
12 | 10 | 2023 | Milan Laca

VÁŽENÍ NAŠI ČITATELIA!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!