Odchádza ďalší zo Slovenska? Jeho odpoveď hovorí za všetko!
12 | 10 | 2023 I Eka Balaskova

Atrament na podpisoch Roberta Fica, Petra Pellegriniho a Andreja Danka na memorande o spolupráci ešte nestihol zaschnúť, už prichádza správa bývalého mainstreamu o tom, že množstvo občanov, ale aj podnikateľov v prípade takejto vlády uvažujú o odchode zo Slovenska do zahraničia. Takýmto vyhlásením sa pred zhruba rokom prezentoval aj digitálny oligarcha Miroslav Trnka, zakladateľ a spolumajiteľ firmy Eset.

Zakladateľ firmy, ktorá zabezpečuje digitálnu bezpečnosť po celom svete Miroslav Trnka sa v decembri 2022 pre denník SME vyjadril v zmysle, že ak sa dostanú k moci politici, ktorí „neustále útočia na Eset, bude zvažovať odchod do zahraničia. Zdá sa však, že s tým odchodom to nebude až také isté – Peter Blažečka (hovorca Esetu) totiž ubezpečuje, že firma mieni Slovensku naďalej pomáhať. O tom, že to nebude až také horúce svedčí aj zámer spoločnosti vybudovať na Patrónke veľké sídlo.

Po celom svete

Firma, ktorá sa zaoberá digitálnou bezpečnosťou a pôsobí doslova na celom svete. Jej zakladateľa a spolumajiteľ Miroslav Trnka ešte niekedy v minulom roku v rozhovore pre denník SME nevylúčil, že táto firma zo Slovenska odíde. Trnka pritom patrí medzi desať najbohatších Slovákov.

Najbohatší Slováci v roku 2023. Z výšky ich majetku odpadnete!
Napriek energetickej a geopolitickej kríze ich majetok rastie. Sú šikovní a úspešní. Kto patrí medzi najbohatších Slovákov v roku 2023? Lídrom je Ivan Chrenko. Lídrom v rebríčku je v tomto roku Ivan Chrenko. Jeho majetok je 1,7 mld. eur. Oproti... Čítať ďalej
12 | 10 | 2023 | Mária Sliacka

Klamú o nich?

„Keď aktívny politik denne generuje klamstvá o Esete, je to útok nebývalého rozsahu. Ak by sa to malo stať normou, zrejme by naozaj bolo lepšie presunúť sa inam, kde sa takéto veci nedejú,“ povedal trnka pre INDEX. Hovoril o politických špičkách strany Smer-SSD.

„Keď počúvate slovník pána Fica a jeho pomocníka Blahu, tak čo by ste očakávali, keby sa zmocnili moci v štáte? Asi by sme tu ďalej nemohli fungovať. Eset má na Slovensku väčšinu vývojárov, v Bratislave si chce postaviť veľký campus. Nebolo by preňho jednoduché odísť,“povedal v zmienenom rozhovore Trnka.

Splní svoje hrozby?

„Celý kontext mojej odpovede bol, že ak budú lživé útoky na firmu, ale aj na mňa a moju rodinu pokračovať a títo politici sa dostanú k moci, budem zvažovať odchod zo Slovenska. Ja ako fyzická osoba sa z tohto dôvodu naozaj plánujem zo Slovenska odsťahovať,“ reagoval Trnka cez hovorcu Esetu Blažečku na otázku Plusky.

Nebude to také tragické

 „Spoločnosť Eset je pôvodom slovenská, svoje príjmy zdaňuje na Slovensku, jej majitelia sú občania Slovenska a naďalej chceme pôsobiť a mať svoje hlavné sídlo na Slovensku. Svedčí o tom aj naša investícia do nového sídla Eset Campus na bratislavskej Patrónke. Naším dlhodobým cieľom je Slovensku pomôcť, a to aj udržaním či dokonca prilákaním tých najlepších talentov. Nad odchodom teda neuvažujeme,“dodal Peter Blažečka.

Kotlár: Ľudia nebojte sa, ale buďte ostražití! WHO nedostalo mandát od našich občanov!
Verejné zdravie sa NESMIE riešiť tak, že budeme pokračovať v projektoch ktoré sú rozbehnuté. Treba preskúmať, či základy budovy „zdravotníctva“ nie sú prehnité, píše MUDr. Peter KOTLÁR, poslanec NR SR za SNS. Verejné zdravie je otázka celej... Čítať ďalej
12 | 10 | 2023 | Ivan Mihale

Budujú, aby odišli...?

„Našou ambíciou je vytvoriť epicentrum technológií a inovácií, ktoré bude vychádzať z princípov udržateľnosti a hodnôt spoločnosti Eset, a zabezpečí jej dlhodobú prosperitu. Chceme vytvoriť inšpiratívny ekosystém, ktorý pomôže pritiahnuť, udržať a rozvíjať talenty, a posunie Slovensko smerom k znalostnej ekonomike,“píše samotná firma Eset o svojom kampuse, ktorý vybuduje v areáli bývalej vojenskej nemocnice na Patrónke: V našich nových priestoroch bude vítaná aj široká verejnosť – od študentov, vedcov až po rekreačných návštevníkov."

Facebook / Eset

Teší sa Blaha predčasne?

Špekulácie o odchode digitálneho oligarchu Trnku a firmy Eset, ktorá podporovala v kampani aj Progresívne Slovensko, zaregistroval aj podpredseda Smeru, Ľuboš Blaha.

TRNKA Z ESETU ODCHÁDZA ZO SLOVENSKA - BLAHOPRAJNÉ TELEGRAMY PROSÍM POSIELAJTE NA SÚMRAČNÚ

Po Solteszovi a Klusovi sa chystá zo Slovenska odsťahovať ďalší arcislniečkar - miliardár z Esetu Trnka. Predpokladám, že ide domov, do USA. A vraj odchádza kvôli Ficovi a Blahovi. Poprosíme všetkých tých, ktorí by nám za tento dobrý skutok chceli postaviť sochu, nerobte to, my sme skromní chlapci. Ja len, že odchod miliardárov z Esetu zo slovenskej politiky bude dlhé týždne bujaro oslavovať celé Slovensko - prosím, zoberte so sebou aj tú svoju Tódovú. Pokojne aj so Záleskou. Dík

Kisku odsúdil nezávislý súd na dvojročnú podmienku. Veľkou otázkou je, prečo iní daňoví podvodníci dostávajú basu natvrdo a Kiska nie? Toto je spravodlivosť? Kiska nielenže páchal ťažké daňové podvody, ale využil ich ešte aj na volebnú kampaň, čiže sa stal prezidentom neprávom. Ako sa hovorí v šteklivej nemčine, je to Unterwassermann. Keby usvedčili súdy z daňových podvodov člena obecnej organizácie Smeru trebárs v Belejovciach, tak by z toho boli dva týždne palcové titulky v liberálnych médiách. Ale odsúdia Kisku a médiá o tom buď nepíšu alebo odrazu predstierajú, že páchať daňové zločiny je vlastne záslužný čin. Oni si myslia, že to ľudia nevidia?

Rodiaca sa vláda možno zlomí rekord
Napriek tomu, že voliči by už radi poznali zloženie novej vlády a médiá bývalého hlavného prúdu už majú niekoľko variácii toho, ako by mala vyzerať nová vláda, rokuje sa celkom rýchlo. Nie vždy počas histórie slovenskej samostatnosti tomu bolo... Čítať ďalej
12 | 10 | 2023 | Eka Balaškvoá

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!