"Veľké upratovanie" v NAKA
11 | 10 | 2023 I Eka Balaskova

Zo špeciálneho pracoviska vedenie odobralo dlhodobo utajované spisy proti elitným vyšetrovateľom NAKA. Bude „vojna v polícii“ pokračovať „upratovaním“? V pondelok (9. októbra) odbor špeciálnych činností navštívil zástupca Úradu inšpekčnej služby Svitok, ktorý si so sebou za účelom kontroly vzal aj spisy, ktoré podliehajú utajeniu. 

O liste, ktorý zastupujúcemu ministrovi vnútra poslali predstavitelia odboru informoval časopis Plus 7 dní.

Začalo to v pondelok

Na odbor špeciálnych činností sa dostavil zástupca riaditeľa Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) Juraj Svitok, ktorý v neprítomnosti vedenia odboru predložil pokyn, na základe ktorého vzal všetky spisy týkajúce sa vyhotovenia zvukových záznamov špecializovaného tímu Oblúk. V liste zastupujúcemu ministrovi vnútra Ľudovítovi Ódorovi o veci podľa Plusky informujú riaditeľ odboru špeciálnych činností Martin Littera a jeho zástupkyňa Martina Holosová. Napriek tomu, že na tomto odbore pôsobia už takmer 15 rokov, podobnú akciu si nepamätajú.

POZOR! Na Slovensku sa objavil falošný policajt
Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre upozorňuje verejnosť na podozrivé telefonáty, ktorých viacero zaznamenali v Nitre. Medzi oslovenými neboli len ľudia v seniorskom veku, ale aj v produktívnom veku, a dokonca aj policajt, upozornila... Čítať ďalej
11 | 10 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Kontrola

„Nespochybňujeme právo nadriadeného vykonať kontrolu v týchto spisoch, avšak mal tak urobiť za našej prítomnosti a na našom pracovisku. V dôsledku uvedeného konania, ktoré považujeme za absolútne účelové, nebude možné do budúcna vylúčiť akúkol'vek manipuláciu s uvedenými spismi a rovnako tak nebude možné vylúčiť ani to, že sa s týmito spismi oboznámili neoprávnené osoby,”avizujú ministrovi Littera a Holosová s tým, že zástupca riaditeľa ÚIŠ Svitok utajované spisy vzal za účelom kontroly nadriadeným. V niektorých z odobraných spisov sa vedú aj trestné konania.

Podľa ich ďalšich slov z listu sú si istí tým, že ich pôsobenie na ÚIS je cielene smerované k ochrane a poskytovaniu informácií „obvineným "elitným" príslušníkom NAKA a diskreditáciu všetkých tých, ktorí sa podieľali na vyšetrovaní medializovanej kauzy 'Čurillovci' a s ňou spojených ďalších trestných konaní,“ informuje Pluska. Zástupkyňa odboru špeciálnych činnosti inšpekcie Holosová pre Plus 7 dní autenticitu listu potvrdila.

Hamran odchádza

Policajný prezident Štefan Hamran pritom v utorok v televízii ta3 oznámil, že už má vypísanú žiadosť o odchod do civilu k 31. októbru 2023. Uviedol tiež, že nebude čakať na to, kým ho odvolajú. Svoj odchod odôvodnil tým, že si nevie predstaviť spoluprácu s Robertom Ficom ako novým predsedom vlády.

BALÍ HAMRAN KUFRE? Policajný šéf oznámil, kedy sa vzdá funkcie
Tak sa zdá, že nová vláda je už takmer istá, a policajný prezident Štefan Hamran opäť potvrdil, že na svojom poste po nástupe novej vlády na čele s predsedom Smeru-SD nezotrvá, informuje portál tvnoviny.sk. „Určite odídem. Povedal som, že ak bude... Čítať ďalej
10 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik